Home - Nieuws - DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af
01 februari 2024

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech. 

Het evenement

Leaders in Finance is een terugkerend evenement dat financiële professionals samenbrengt om te discussiëren over de uitdagingen van de toekomst in de financiële sector. Afgelopen donderdag stond de focus op een duurzame financiële sector. Op het evenement werd ingegaan op de vraag: What is the pain and what is there to gain? Gedurende de dag kwamen toonaangevende sprekers aan het woord die hun inzichten deelden.

DUFAS

Jeroen trapte de dag af met een openingsspeech, waarin hij benadrukte dat DUFAS onverminderd toegewijd is aan het Klimaatakkoord. “Samen met de leden en stakeholders willen we actief bijdragen aan de transitie van onze economie, zowel op nationaal als Europees niveau.” Namens DUFAS pleitte hij ervoor om aandeelhouders tijdens de algemene vergadering stemrecht te geven over CSRD-duurzaamheidsverslag.

Ook benadrukte Jeroen het belang van reflectie en bewustzijn over waar we werkelijk het verschil kunnen maken. Zo was het in 1978 nog normaal voor een leraar om te roken in een klaslokaal. Hoe zullen we over 30 jaar dan op de huidige periode terugkijken waarin we leven? Door ons hier bewust van te zijn kunnen we misschien vandaag al het verschil maken.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen over de bijdrage van DUFAS tijdens dit evenement? Stuur een mail naar Jeroen van Wijngaarden, algemeen directeur bij DUFAS. 

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Nieuwe EFAMA-brochure beantwoordt belangrijke vragen over duurzaam beleggen

Nieuws | 13 december 2023
Ondanks de groeiende belangstelling voor en het toenemende belang van duurzaam beleggen, vinden de meeste EU-burgers het vaak moeilijk om hun weg te vinden in het beleggingslandschap. Daarom publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging voor assetmanagers, een nieuwe brochure.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties