Home - Nieuws - TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid
31 augustus 2022

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 1 september versterkt Manouk Fles ons team als policy advisor regulatory affairs. Daarmee wordt de functie niet langer door interimmers vervuld. DUFAS is blij verheugd Manouk als nieuwe vaste collega te verwelkomen. Door haar kennis en ervaring is ze een waardevolle toevoeging aan het team. Om haar beter te leren kennen, stelden we Manouk een paar vragen.

Wat is je (werk)achtergrond?

"Na mijn studie Rechten in Amsterdam ben ik als legal counsel aan de slag gegaan bij BinckBank (huidige SaxoBank). Ik was werkzaam voor de business unit Professional Services, de B2B-tak van Binck, gericht op tripartiete dienstverleningen aan zelfstandig vermogensbeheerders. En het leveren van BPO-diensten en softwarelicenties aan financiële instellingen. Na Binck heb ik een korte periode gewerkt bij Kempen Capital Management. Lang heeft dit niet geduurd. Al snel werd ik gevraagd om mee te helpen met het opzetten en uitbouwen van Blanco, een startup met de ambitie om een compleet beleggingsplatform te ontwikkelen, van KYC-oplossing tot PMS en effectenadministratie. De afgelopen 6,5 jaar waren een rollercoaster-ride, maar ook een onvergetelijke en leerzame tijd. Door de diversiteit aan verantwoordelijkheden was het een hele afwisselende baan, maar uiteindelijk begon ik toch een zekere focus te missen. Precies op dat moment kwam DUFAS op mijn pad!"

Waarom heb je voor de financiële sector gekozen?

"De financiële sector vervult een maatschappelijk relevante rol. De sector staat nooit stil; er zijn altijd ontwikkelingen die opgevolgd moeten of kunnen worden. Dit maakt het een zeer dynamische sector, waarin veel uitdagingen en mogelijkheden liggen. Als jurist heb ik altijd de brug willen slaan tussen wetgeving en de praktijk. Dit is iets wat in de financiële sector heel goed kan."

Waar ligt jouw kracht? En op welke manier verwacht je het DUFAS-team daarmee te kunnen helpen?

"Ik heb een flexibele werkstijl. Als jurist weet ik hoe ik gestructureerd moet denken en werken en inhoudelijke zaken mij eigen kan maken. Door mijn ervaringen bij een startup weet ik ook vasthoudend te zijn en dingen voor elkaar te krijgen door het simpelweg te doen. Op die manier hoop ik ook het DUFAS-team te kunnen versterken. Enerzijds door bij te dragen aan de inhoud, en anderzijds door gestructureerd en hands-on de belangenbehartiging te ondersteunen. Ik heb er in ieder geval veel zin in, dus daar kan het niet aan liggen!"

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team. 

Misschien vind je dit ook interessant

Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur

Nieuws | 10 februari 2023
Al jaren wordt het hart van ons kenniscentrum gevormd door onze commissies en expertgroepen. Het is een actief kenniscentrum waarin leden kennis delen en ervaringen uitwisselen – met elkaar én met inhoudsdeskundigen van de toezichthouders en beleidsmakers.

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Nieuws | 06 januari 2023
Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart

Nieuws | 04 januari 2023
Samen met Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS, werken we aan de lobby op een aantal dossiers. Maar ook aan de bekendheid van de sector bij de meest belangrijke stakeholders. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor Den Haag de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties