Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Gerwin van de Steeg
06 augustus 2024

TEAM | Even voorstellen: Gerwin van de Steeg

Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 5 augustus 2024 versterkt Gerwin van de Steeg tijdelijk ons team als manager regulatory affairs. DUFAS is blij verheugd om Gerwin als teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om hem beter te leren kennen, stelden we Gerwin een paar vragen.

Wat is je (werk)achtergrond?

Ruim 20 jaar geleden ben ik gestart op de beleggingsafdeling van de Rabobank. Na diverse vervolgfuncties op het gebied van risk en compliance binnen de bank, maakte ik in 2016 de overstap naar de AFM. Hier heb ik ruim vijf jaar als toezichthouder op de asset management sector gewerkt. Na korte periodes bij KPMG en Tower Research Capital, heb ik recent mijn eigen compliance consultancy onderneming opgezet, waarbij ik cliënten help met strategische en operationele compliance vraagstukken.

Waar ligt jouw kracht? En op welke manier verwacht je het DUFAS-team daarmee te kunnen helpen?

Mijn ervaring aan 'meerdere kanten van de tafel' betekent dat ik zowel vanuit de invalshoek van toezichthouder, consultant als interne compliance professional heb gewerkt. Dit helpt mij om begrip te hebben voor verschillende standpunten en belangen binnen de financiële sector. Deze veelzijdige achtergrond combineer ik met inhoudelijke kennis en een pragmatische mindset. In mijn rol als interim manager regulatory affairs verwacht ik met deze combinatie van perspectieven en expertise het DUFAS-team in korte tijd optimaal te kunnen ondersteunen.

Hoe zie jij de toekomst van de financiële sector?

Om de maatschappij optimaal van dienst te zijn en maatschappelijke vraagstukken op te lossen, is het volgens mij essentieel dat kapitaal vrij kan bewegen en zo min mogelijk beperkt wordt door landsgrenzen. Dit sluit aan bij het DUFAS-standpunt dat de Capital Markets Union (CMU) een cruciale rol speelt in het bevorderen van grensoverschrijdende kapitaalstromen binnen de EU. Mijn hoop en verwachting is dat er daadwerkelijk een Europese kapitaalmarkt ontstaat, en dat hiervoor de komende jaren de noodzakelijke stappen worden gezet. De realisatie van de CMU zal niet alleen de economische groei stimuleren, maar ook bijdragen aan financiële stabiliteit en een efficiëntere verdeling van middelen in Europa.

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Feiten en cijfers van de Nederlandse Asset Management sector

Nieuws | 24 juli 2024
Via EFAMA hebben we een uitgebreide factsheet samengesteld met de belangrijkste feiten en cijfers over de Nederlandse Asset Management sector.

Week van het Geld

Nieuws | 11 maart 2024
Van 11 t/m 15 maart is het de ‘Week van het geld’. Deze week staat in het teken van het financieel bewust maken van leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Voor ons is financiële educatie een belangrijk speerpunt.

AFTERMOVIE | Asset Management College Tour Utrecht

Nieuws | 08 maart 2024
Op donderdag 29 februari vond de DUFAS Asset Management College Tour plaats aan de Universiteit Utrecht. Het was een geslaagde editie, waarbij de CEO's, Karin van Baardwijk van Robeco en Martijn Rozemuller van VanEck, uitgebreid werden bevraagd over hun ervaringen in de asset management sector.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties