Home - Nieuws - DUFAS krijgt grotere rol in Europa
29 september 2021

DUFAS krijgt grotere rol in Europa

Randy Pattiselanno is benoemd als voorzitter van EFAMA’s Distribution & Client Disclosure Standing Committee. Er staan voor de aankomende periode belangrijke dossiers op de planning zoals de Retail Investment Strategy, PRIIPs-KID en een mogelijk Europees provisieverbod. Door deze actieve participatie krijgt Randy - en daarmee DUFAS - meer invloed in Europa.

Ik ben natuurlijk zeer vereerd dat EFAMA mij benoemd heeft als voorzitter van de DCD. Een mooie uitdaging om te kijken of wij binnen EFAMA de Retail Beleggingsstrategie, waaronder het opnemen van duurzaam beleggen in MiFID, de komende periode een stuk verder kunnen brengen. Dat doe ik gelukkig niet alleen. De commissie wordt ondersteund door een ijzersterk DCD-secretariaat en ik wordt vergezeld door een zeer ervaren vice-voorzitter in de persoon van Julia Backmann van Allianz Global Investors”. - Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS

EFAMA (European Fund and Asset Management Association)

EFAMA is de Europese belangenbehartiger voor asset managers. Deze vereniging heeft een coördinerende rol in Brussel voor nationale brancheverenigingen en grote asset managers. DUFAS heeft bij EFAMA ook een bestuursfunctie. EFAMA doet voor de Europese asset management sector alle belangenbehartiging bij Europese stakeholders, waaronder de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Misschien vind je dit ook interessant

Europese duurzaamheidsregelgeving; een echte game changer

Nieuws | 30 september 2022
Regelgeving vanuit de Europese Unie zet veel druk op de financiële sector om stappen te maken met verduurzaming maar daar zijn nog wel kanttekeningen en onduidelijkheden over.

EVENT | Sustainable Finance & Climate Risk op 8 november

Nieuws | 31 augustus 2022
Op welke manier kan de financiële sector bijdragen aan de klimaatdoelen? Hoe kunnen ESG-risico's beoordeeld worden? En waar vind je überhaupt de benodigde ESG-data?

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 31 augustus 2022
Vanaf 1 september versterkt Manouk Fles het DUFAS-team als policy advisor regulatory affairs, waardoor de functie niet langer tijdelijk maar vast wordt vervuld. Om Manouk beter te leren kennen, stelden we haar 3 vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties