Home - Nieuws - DUFAS krijgt grotere rol in Europa
29 september 2021

DUFAS krijgt grotere rol in Europa

Randy Pattiselanno is benoemd als voorzitter van EFAMA’s Distribution & Client Disclosure Standing Committee. Er staan voor de aankomende periode belangrijke dossiers op de planning zoals de Retail Investment Strategy, PRIIPs-KID en een mogelijk Europees provisieverbod. Door deze actieve participatie krijgt Randy - en daarmee DUFAS - meer invloed in Europa.

Ik ben natuurlijk zeer vereerd dat EFAMA mij benoemd heeft als voorzitter van de DCD. Een mooie uitdaging om te kijken of wij binnen EFAMA de Retail Beleggingsstrategie, waaronder het opnemen van duurzaam beleggen in MiFID, de komende periode een stuk verder kunnen brengen. Dat doe ik gelukkig niet alleen. De commissie wordt ondersteund door een ijzersterk DCD-secretariaat en ik wordt vergezeld door een zeer ervaren vice-voorzitter in de persoon van Julia Backmann van Allianz Global Investors”. - Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS

EFAMA (European Fund and Asset Management Association)

EFAMA is de Europese belangenbehartiger voor asset managers. Deze vereniging heeft een coördinerende rol in Brussel voor nationale brancheverenigingen en grote asset managers. DUFAS heeft bij EFAMA ook een bestuursfunctie. EFAMA doet voor de Europese asset management sector alle belangenbehartiging bij Europese stakeholders, waaronder de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Misschien vind je dit ook interessant

COLUMN | Duurzaam beleggen een 'bumpy ride' voor vermogensbeheerders

Nieuws | 26 april 2023
Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, vertelt in een Financial Investigator-column: "Duurzaam beleggen is voor vermogensbeheerders een 'bumpy ride', waarbij beslissingen regelmatig herijkt worden aan nieuwe beschikbare informatie.

TEAM | Nieuwe medewerker in Brussel: Evelien Alblas

Nieuws | 05 april 2023
Met de start van Evelien Alblas breidt het DUFAS-team zich uit naar Brussel. Samen met Evelien werken we aan de inzet, relaties en belangen voor de vermogensbeheeractiviteiten in Nederland. Om haar beter te leren kennen, stelden we Evelien 4 vragen.

Succesvolle workshop berekenen CO2-uitstoot staatsobligaties voor DUFAS-leden

Nieuws | 03 april 2023
Steeds vaker verwachten stakeholders dat beleggers rapporteren over de gefinancierde CO2-uitstoot van staatsobligaties. Daarom organiseerden we samen met Guidehouse en PricewaterhouseCoopers (PwC) op 30 maart 2023 een interactieve workshop, speciaal voor onze leden.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties