Home - Nieuws - DUFAS krijgt grotere rol in Europa
29 september 2021

DUFAS krijgt grotere rol in Europa

Randy Pattiselanno is benoemd als voorzitter van EFAMA’s Distribution & Client Disclosure Standing Committee. Er staan voor de aankomende periode belangrijke dossiers op de planning zoals de Retail Investment Strategy, PRIIPs-KID en een mogelijk Europees provisieverbod. Door deze actieve participatie krijgt Randy - en daarmee DUFAS - meer invloed in Europa.

Ik ben natuurlijk zeer vereerd dat EFAMA mij benoemd heeft als voorzitter van de DCD. Een mooie uitdaging om te kijken of wij binnen EFAMA de Retail Beleggingsstrategie, waaronder het opnemen van duurzaam beleggen in MiFID, de komende periode een stuk verder kunnen brengen. Dat doe ik gelukkig niet alleen. De commissie wordt ondersteund door een ijzersterk DCD-secretariaat en ik wordt vergezeld door een zeer ervaren vice-voorzitter in de persoon van Julia Backmann van Allianz Global Investors”. - Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS

EFAMA (European Fund and Asset Management Association)

EFAMA is de Europese belangenbehartiger voor asset managers. Deze vereniging heeft een coördinerende rol in Brussel voor nationale brancheverenigingen en grote asset managers. DUFAS heeft bij EFAMA ook een bestuursfunctie. EFAMA doet voor de Europese asset management sector alle belangenbehartiging bij Europese stakeholders, waaronder de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Misschien vind je dit ook interessant

Publicatie Kamerbrief over beleidsagenda voor duurzame financiering

Nieuws | 09 juni 2022
Op 7 juni stuurde de minister van Financiën, Kaag, de Tweede Kamer een brief met de beleidsagenda voor duurzame financiering. Hierin wordt dieper ingegaan op de verduurzaming van de financiële markten.

TEAM | Even voorstellen: Lily Ho

Nieuws | 05 april 2022
Aankomende maanden versterkt Lily Ho het DUFAS-team tijdelijk als manager regulatory affairs. Met ruim 15 jaar werkervaring in de financiële sector neemt Lily een berg aan kennis en ervaring met zich. Om haar beter te leren kennen stelden we Lily een paar vragen.

Nieuwe collega komt vast in dienst

Nieuws | 12 januari 2022
We zijn verheugd te melden dat Ivan aan den Toorn vanaf 1 maart ons team vast komt versterken als policy advisor sustainability. Tot die tijd vervangt Peiyao Liu, duurzaamheidsexpert bij KPMG, Ivans functie.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties