Home - Nieuws - DUFAS van grotere invloed bij EFAMA
24 juni 2020

DUFAS van grotere invloed bij EFAMA

Randy Pattiselanno is bij EFAMA, de Europese branchevereniging, benoemd als vicevoorzitter van de Distribution and Disclosures standing committee. Randy is gekozen uit meerdere kandidaten. Een mooie erkenning voor zijn kennis en ervaring van de manufacturer-distributeurketen. De benoeming is voor twee jaar. 

Committee

Randy werkt samen met de voorzitter van de commissie, Julie Patterson, Head of Asset Management Regulatory Change van KPMG UK. De impact van de Europese duurzaamheidsregelgeving voor de informatieverstrekking naar de (eind)belegger is één van de uitdagingen waar deze standing committee de aankomende maanden mee aan de slag gaat.

Meer invloed 

De benoeming van Randy is in lijn met de doelstellingen van DUFAS is om meer invloed uit te oefenen in Brussel. Dit willen we omdat steeds meer beleid en regelgeving vanuit Europa komt. De invloed kan je vooral in de eerste fasen van de regelgeving uitoefenen. We hebben daarom als doel gesteld ons actief op te stellen binnen EFAMA. De verhoudingen zijn daar aan het verschuiven door vertrek van het VK uit de EU. 

Verschillende commissies

DUFAS neemt altijd al deel aan verschillende commissies en Iris van de Looij heeft een positie in het bestuur van EFAMA. 

Bekijk de EFAMA chairs en vice chairs

Misschien vind je dit ook interessant

Karin van Baardwijk treedt toe tot DUFAS-bestuur

Nieuws | 12 januari 2022
Deze maand is Karin van Baardwijk, CEO van Robeco, toegetreden tot het bestuur van DUFAS. Ze neemt de CEO-positie bij Robeco over van Gilbert Van Hassel en daarmee ook de positie in ons bestuur.

Barbara Bakker treedt toe tot DUFAS-bestuur

Nieuws | 28 oktober 2021
Bas NieuweWeme, global CEO van Aegon Asset Management, heeft met instemming van het bestuur zijn bestuurszetel aan Barbara Bakker, CEO van Aegon Asset Management Nederland, overgedragen.

DUFAS | Publicatie jaarverslag 2020

Nieuws | 23 juni 2021
Op 23 juni publiceerde DUFAS haar jaarverslag over 2020 dat tijdens de ALV vastgesteld is. We blikken terug op een bijzonder en angstig jaar met gelukkig ook genoeg goed nieuws.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties