Home - Nieuws - Financiële sector steekt hand uit naar ministers over klimaat
29 maart 2022

Financiële sector steekt hand uit naar ministers over klimaat

De financiële sector hoopt voor de zomer met het kabinet in gesprek te gaan over de visie op de verduurzaming van de financiële sector die het kabinet wil delen met de Tweede Kamer. Dit schrijven de 4 brancheorganisaties van banken, verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers vandaag in een brief aan de ministers Jetten (Klimaat en Energie) en Kaag (Financiën). De sector wil graag met het kabinet verkennen hoe de financiële sector concreet kan bijdragen aan de verwezenlijking van de geformuleerde ambities.

Lees de brief aan Jetten

Lees de brief aan Kaag

Verlaging van Nederlandse broeikasgasuitstoot

De koepels staan achter de kabinetsambitie om een verlaging te realiseren van de Nederlandse broeikasgasuitstoot met 55 tot 60% in 2030. Op het moment dat het coalitieakkoord zijn doorwerking krijgt binnen het overheidsbeleid ondersteunen zij dat ook met het Klimaatcommitment Financiële Sector dat in 2019 is aangegaan. De Commissie Financiële Sector Klimaatcommitment, waarin de 4 brancheorganisaties (Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie en DUFAS) en ministeries regelmatig overleggen, presenteert in de loop van dit jaar hoe het overheidsbeleid doorwerkt binnen het commitment.

Meer informatie

Vanuit onze Klimaatcommitment-expertgroep houden we de ontwikkelingen scherp in de gaten en deze blijven we delen met onze leden.

Misschien vind je dit ook interessant

250 jaar beleggingsfondsen

Nieuws | 15 december 2024
Ter gelegenheid van het 250 jaar geleden opgerichte eerste beleggingsfonds ter wereld, Eendragt Maakt Magt, vond er vandaag op Beursplein 5 een bijzondere gongceremonie plaats.

Nederlanders lopen jaarlijks honderden tot duizenden euro's mis door gebrek aan kennis over beleggen

Nieuws | 06 december 2024
Veel Nederlanders missen financieel rendement door een gebrek aan kennis over beleggen. Uit onderzoek van DVJ Insights, uitgevoerd in opdracht van DUFAS, blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders zelf zegt te weinig kennis te hebben om te beleggen.

OPINIE | De overheid moet ook zelf bijdragen aan de rekening van financieel toezicht

Nieuws | 04 december 2024
In tien jaar tijd stegen de kosten voor financieel toezicht in Nederland met 53%. Om de kosten te temperen en het vestigingsklimaat te bevorderen, moet de overheid reflecteren en meebetalen, schrijft Jeroen van Wijngaarden in het Financieel Dagblad.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties