Home - Nieuws - Publicatie jaarverslag 2022
23 mei 2023

Publicatie jaarverslag 2022

Op 23 mei 2023 publiceerde DUFAS haar jaarverslag over 2022. Het verslag geeft een overzicht van de organisatie, activiteiten en standpunten van DUFAS en haar leden.

Meer vraag naar verantwoording van pensioenfondsen

Hoe het Nederlands pensioengeld moet worden belegd, is steeds meer onderwerp van het publieke debat. Pensioenfondsen kregen te maken met demonstranten voor de deur, druk van maatschappelijke organisaties en soms zelfs dreigingen met rechtszaken. Er is daardoor ook meer vraag naar verantwoording over hoe het geld wordt belegd en hoe de bedrijfsvoering aansluit op de klimaatdoelen van het akkoord van Parijs.

Terugblik

In het jaarslag over 2022 blikken we terug op een jaar dat overheerst werd door de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, een stijgende rente en een lastig pakket aan duurzaamheidsregelgeving dat op de sector afkwam. "Een uitdagende periode voor vermogensbeheerders die het jaar vooral afsloten met een negatief beleggingsrendement", vertelt Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, in het voorwoord. "Ook reageerden de markten sterk op de oorlog in Oekraïne. Dit was een stresstest voor de hele sector die we samen goed hebben doorstaan."

Bekijk ons jaarverslag over 2022

Blader direct door het jaarverslag door te klikken op onderstaande afbeelding of de knop daaronder.

DUFAS-jaarverslag 2022

Jaarverslagen van vorige jaren

Op onze jaarverslag-pagina vind je ook de jaarverslagen over 2019, 2020 en 2021.

Misschien vind je dit ook interessant

'Vaak heb je meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht denkt'

Nieuws | 17 april 2023
De vermogensbeheersector presteert nog matig op diversiteit en inclusie. Om op dat gebied ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen, organiseerden we - speciaal voor onze leden - op 13 april een interactieve sessie.

Happy Holidays

Nieuws | 20 december 2022
DUFAS wenst je hele fijne feestdagen en een gezond 2023! We kijken ernaar uit om ons volgend jaar weer samen in te zetten voor een gezonde vermogensbeheersector.

Publicatie jaarverslag 2021

Nieuws | 22 juni 2022
Op 22 juni publiceerde DUFAS haar jaarverslag over 2021: een overzicht van de organisatie, activiteiten en standpunten van DUFAS en haar leden.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties