Home - Nieuws - TEAM | DORA wordt belangrijk nieuw dossier
02 januari 2023

TEAM | DORA wordt belangrijk nieuw dossier

Manouk Fles kwam in september bij het DUFAS-team als manager regulatory affairs. Hoe heeft ze haar eerste maanden ervaren? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor regulatory affairs in 2023 en heeft zij nog lees- of luister tips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen maanden bij DUFAS?

"Mijn terugblik op de afgelopen periode bij DUFAS is natuurlijk nog maar kort, maar ik kijk er met veel plezier op terug. Mijn eerste maanden stonden in het teken van het leren kennen van mijn collega's, stakeholders en de leden van DUFAS. Ook waren er genoeg lopende dossiers om in te duiken, waarvan de AIFMD-review toch wel het voornaamste dossier is geweest."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Ook in 2023 hoeven we niet stil te zitten. In november is er overeenstemming bereikt over de Digital Operational Resilience Act (DORA), dus dit wordt een belangrijk (nieuw) dossier. Daarnaast wordt begin 2023 ook het nieuwe AML-wetgevingspakket behandeld in het Europees Parlement en loopt het wetgevingsproces rondom de AIFMD-review door in 2023. Tot slot is er in december een kabinetsreactie gekomen op het Stichting Economisch Onderzoek (SEO) naar de regimes voor de fiscale beleggingsinstelling (FBI) en de vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI). Zei ik al dat het een druk jaar ging worden?"

Heb je nog een (podcast- of luister)tip voor de kerstvakantieperiode?

"Omdat we in 2023 aan de slag mogen met DORA, leek het met leuk om mijn luistertip in de cybersecurity-hoek te zoeken. Mijn tip is dan ook de podcast 'In de ban van Rian' van Tubantia en AD, waarin onderzoeksjournalist Angelique Kunst de drijfveren en werkwijze van de zelfverklaarde cyberexpert Rian van Rijbroek probeert te doorgronden. Ook vermakelijk voor mensen die zich niet bezighouden met cybersecurity."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Our 2023 milestones

Nieuws | 20 december 2023
The DUFAS team wishes you happy holidays and warmest wishes. We would like to take this opportunity to briefly look back at our 2023 milestones. Looking forward to working with you again in 2024!

TEAM | Even voorstellen: Jeroen van Wijngaarden

Nieuws | 15 november 2023
Na zijn eerste weken als algemeen directeur van DUFAS draait Jeroen van Wijngaarden inmiddels op volle toeren mee. Benieuwd naar het nieuwe gezicht achter DUFAS? We stelden Jeroen een paar vragen om hem beter te leren kennen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties