Home - Nieuws - TEAM | DORA wordt belangrijk nieuw dossier
02 januari 2023

TEAM | DORA wordt belangrijk nieuw dossier

Manouk Fles kwam in september bij het DUFAS-team als manager regulatory affairs. Hoe heeft ze haar eerste maanden ervaren? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor regulatory affairs in 2023 en heeft zij nog lees- of luister tips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen maanden bij DUFAS?

"Mijn terugblik op de afgelopen periode bij DUFAS is natuurlijk nog maar kort, maar ik kijk er met veel plezier op terug. Mijn eerste maanden stonden in het teken van het leren kennen van mijn collega's, stakeholders en de leden van DUFAS. Ook waren er genoeg lopende dossiers om in te duiken, waarvan de AIFMD-review toch wel het voornaamste dossier is geweest."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Ook in 2023 hoeven we niet stil te zitten. In november is er overeenstemming bereikt over de Digital Operational Resilience Act (DORA), dus dit zal een belangrijk (nieuw) dossier zijn. Daarnaast wordt begin 2023 ook het nieuwe AML-wetgevingspakket behandeld in het Europees Parlement en loopt het wetgevingsproces rondom de AIFMD-review door in 2023. Tot slot is er in december een kabinetsreactie gekomen op het Stichting Economisch Onderzoek (SEO) naar de regimes voor de fiscale beleggingsinstelling (FBI) en de vrijgestelde beleggingsinstelling (VBI). Zei ik al dat het een druk jaar ging worden?"

Heb je nog een (podcast- of luister)tip voor de kerstvakantieperiode?

"Omdat we in 2023 aan de slag mogen met DORA, leek het met leuk om mijn luistertip in de cybersecurity-hoek te zoeken. Mijn tip is dan ook de podcast 'In de ban van Rian' van Tubantia en AD, waarin onderzoeksjournalist Angelique Kunst de drijfveren en werkwijze van de zelfverklaarde cyberexpert Rian van Rijbroek probeert te doorgronden. Ook vermakelijk voor mensen die zich niet bezighouden met cybersecurity."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Nieuws | 06 januari 2023
Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart

Nieuws | 04 januari 2023
Samen met Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS, werken we aan de lobby op een aantal dossiers. Maar ook aan de bekendheid van de sector bij de meest belangrijke stakeholders. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor Den Haag de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | "2023 wordt ook een feestelijk jaar"

Nieuws | 31 december 2022
Een van de drijvende krachten achter DUFAS is algemeen directeur Iris van de Looij. Hoe heeft zij het afgelopen jaar ervaren? Wat zijn voor haar de belangrijkste onderwerpen voor 2023 en heeft zij nog lees- of luistertips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties