Home - Nieuws - 'Vaak heb je meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht denkt'
17 april 2023

'Vaak heb je meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht denkt'

De vermogensbeheersector presteert nog matig op diversiteit en inclusie. Om op dat gebied ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen, organiseerden we - speciaal voor onze leden - op 13 april een interactieve sessie. In de eerste Diversity, Equity and Inclusion (DEI)-event in de reeks deelden Inge Hamstra (BlackRock), Laure Lee (Van Lanschot Kempen) en de New Generation Panel van de IMC Weekendschool hun ervaringen en visies. We blikken met je terug op een geslaagde middag, die we afsloten met een netwerkborrel.

Diversiteit op verschillende vlakken

Diversiteit kan zich uiten op veel verschillende vlakken, waaronder gender, cultureel, geografisch. Daarbij benadrukt Hamstra dat iedereen uniek is, en dus van elkaar verschilt. Tegelijkertijd heb je vaak meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht denkt, zolang je openstaat om elkaar te begrijpen en te accepteren.

Systeemverandering zijn cruciaal

Maar hoe kunnen organisaties meer divers en inclusief worden? Daarop antwoordde Lee met het benadrukken dat het belangrijk is dat er (meer) gefocust wordt op systemen. Door bijvoorbeeld vacatureteksten aan te passen en recruiters bewust te maken van (onbewuste) vooroordelen, zijn al grote veranderingen mogelijk.

Ook geeft Hamstra aan dat de trekker van DEI iemand moet zijn die ervaring en kennis van de organisatie heeft om effectief anderen mee te krijgen in die veranderingen. Maar vergeet niet dat iemand aannemen alleen de eerste stap is, zegt Cadisha van de New Generation Panel. Diversiteit is alleen mogelijk als iedereen echt geaccepteerd wordt binnen de bedrijfscultuur.

Impactvolle verhalen

De verhalen van Cadisha, Maroua en Zaid van de New Generation Panel laten duidelijk zien dat iemands culturele achtergrond nog steeds veel gepaard gaat met studie, werkbarrières en - subtiele en minder subtiele - discriminatie. Het publiek deelt hun ervaringen en frustraties, maar ook de bewondering van de kracht en motivatie van de New Generation Panel. Hun verhalen tonen aan dat organisaties als de IMC Weekendschool echt impact kunnen hebben op schoolkinderen en alumni's, maar ook dat er nog een weg te gaan is voor een inclusieve samenleving.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over de IMC Weekendschool? Kijk op www.imcweekendschool.nl. Daarnaast wordt er in een inspirerende video meer verteld over hun werkwijze en impact. Dit event was de eerste in de reeks. Over de volgende DEI-events die we dit jaar organiseren, blijven we onze leden op de hoogte houden via onder andere onze nieuwsbrief.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | Even voorstellen: Marlon Jansen

Nieuws | 21 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Marlon Jansen als manager public affairs & communications. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Marlon beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

TEAM | Even voorstellen: Pepijn Hendrix

Nieuws | 16 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Pepijn Hendriks als directiesecretaris. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Pepijn beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

Nieuw gezicht van DUFAS

Nieuws | 08 oktober 2023
Vanaf 1 november wordt Jeroen van Wijngaarden de nieuwe algemeen directeur van DUFAS.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties