Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | Implementatie wet IFD
10 augustus 2020

CONSULTATIE | Implementatie wet IFD

DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de implementatiewet die kapitaalseisen stelt aan beleggingsondernemingen. De Nederlandse wetgever heeft ervoor gekozen om deze ook deels van toepassing te verklaren op beleggingsinstelllingen onder de AIFMD of UCITS richtlijn.

"DUFAS constateert met grote zorg dat het wetsvoorstel uitgaat van de analoge toepassing van de nieuwe regels van het prudentieel toezicht voor beleggingsondernemingen op (beheerders van) beleggingsinstellingen die het toegelaten is om (enkele) beleggingsdiensten te verlenen. Daarbij constateert DUFAS met enige teleurstelling dat de Nederlandse wetgever een regime handhaaft dat sterk afwijkt van de regelingen voor vergelijkbare ondernemingen in andere lidstaten van de Europese Unie (“Lidstaten”), althans Lidstaten waarvan de grootste concurrentiedruk voor de Nederlandse sector komt, Ierland en Luxemburg."

Bekijk de volledige consultatiereactie

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op Implementatiebesluit prudentieel toezicht beleggingsondernemingen

Standpunten en publicaties | 12 mei 2021
DUFAS reageerde op de consultatie 'Implementatiebesluit IFD' van het Ministerie van Financiën.

CONSULTATIE | Reactie op Wet aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen

Standpunten en publicaties | 12 mei 2021
Op 29 maart heeft het ministerie van Financiën een consultatie uitgebracht over de Wet aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen. DUFAS heeft hierop stevig gereageerd. De mogelijke gevolgen van dit wetsvoorstel zorgen voor grote ophef onder onze leden.

CONSULTATIE | Reactie op Europese consultatie over btw voor financiële diensten

Standpunten en publicaties | 12 mei 2021
Samen met onze Fiscale Commissie heeft DUFAS gereageerd op de consultatie van de Europese Commissie (EC) over VAT rules for financial and insurance services today and tomorrow. Als basis gebruikten we de consultatiereactie van European Fund And Asset Management Association (EFAMA).

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties