Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | Implementatie wet IFD
10 augustus 2020

CONSULTATIE | Implementatie wet IFD

DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de implementatiewet die kapitaalseisen stelt aan beleggingsondernemingen. De Nederlandse wetgever heeft ervoor gekozen om deze ook deels van toepassing te verklaren op beleggingsinstelllingen onder de AIFMD of UCITS richtlijn.

"DUFAS constateert met grote zorg dat het wetsvoorstel uitgaat van de analoge toepassing van de nieuwe regels van het prudentieel toezicht voor beleggingsondernemingen op (beheerders van) beleggingsinstellingen die het toegelaten is om (enkele) beleggingsdiensten te verlenen. Daarbij constateert DUFAS met enige teleurstelling dat de Nederlandse wetgever een regime handhaaft dat sterk afwijkt van de regelingen voor vergelijkbare ondernemingen in andere lidstaten van de Europese Unie (“Lidstaten”), althans Lidstaten waarvan de grootste concurrentiedruk voor de Nederlandse sector komt, Ierland en Luxemburg."

Bekijk de volledige consultatiereactie

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS reageert op whitepaper outbound investments

Standpunten en publicaties | 19 april 2024
Begin dit jaar lanceerde de Europese Commissie (EC) een whitepaper, met bijbehorende consultatie, over 'outbound investments' als onderdeel van de European Economic Security Strategy. Wij hebben op deze consultatie gereageerd.

CONSULTATIE | DUFAS reageert op discussion paper van ESMA

Standpunten en publicaties | 19 maart 2024
De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft een discussion paper gepubliceerd over beleggersbescherming en digitalisering. Wij vinden het positief dat ESMA hier aandacht aan besteedt en hebben hier op gereageerd.

CONSULTATIE | Reactie tweede batch DORA level 2-documenten

Standpunten en publicaties | 05 maart 2024
Begin december 2023 publiceerden de Europese toezichthoudende autoriteiten een consultatie over de tweede reeks beleidsproducten onder de Digital Operational Resilience Act (DORA). Op 4 maart hebben we op de consultatie gereageerd. 

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties