Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | Implementatie wet IFD
10 augustus 2020

CONSULTATIE | Implementatie wet IFD

DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de implementatiewet die kapitaalseisen stelt aan beleggingsondernemingen. De Nederlandse wetgever heeft ervoor gekozen om deze ook deels van toepassing te verklaren op beleggingsinstelllingen onder de AIFMD of UCITS richtlijn.

"DUFAS constateert met grote zorg dat het wetsvoorstel uitgaat van de analoge toepassing van de nieuwe regels van het prudentieel toezicht voor beleggingsondernemingen op (beheerders van) beleggingsinstellingen die het toegelaten is om (enkele) beleggingsdiensten te verlenen. Daarbij constateert DUFAS met enige teleurstelling dat de Nederlandse wetgever een regime handhaaft dat sterk afwijkt van de regelingen voor vergelijkbare ondernemingen in andere lidstaten van de Europese Unie (“Lidstaten”), althans Lidstaten waarvan de grootste concurrentiedruk voor de Nederlandse sector komt, Ierland en Luxemburg."

Bekijk de volledige consultatiereactie

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Klimaat- en milieurisico’s in risicomanagement

Standpunten en publicaties | 10 september 2021
DUFAS reageert op de consultatie van De Nederlandsche Bank (DNB) over ‘Good Practice en Q&A’ over het integreren van klimaatgerelateerde en milieurisico’s in het risicomanagement van onder meer fondsbeheerders.

CONSULTATIE | DNB bevestigt: 'Het hoogste van de IFR- of AIFMD-vereisten'

Standpunten en publicaties | 30 augustus 2021
Hoe pakken de kapitaaleisen die voortvloeien uit de IFR en IFD concreet uit voor beheerders van beleggingsinstellingen en icbe's die ook beleggingsdiensten verlenen? DUFAS reageerde op de DNB-consultatie over de toezichthouderregeling.

CONSULTATIE I Reactie op wetsvoorstel registratie UBO's (FGR)

Standpunten en publicaties | 09 augustus 2021
DUFAS reageerde op de internetconsultatie Implementatiebesluit registratie UBO’s van trusts en soortgelijke juridische constructies.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties