Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | "Meer bedrijven moeten vallen onder NFRD"
24 juni 2020

CONSULTATIE | "Meer bedrijven moeten vallen onder NFRD"

Samen met vijf van onze leden in de NFRD-expertgroep, hebben we een reactie opgesteld op de NFRD-consultatie van de Europese Commissie. NFRD (Non-financial Reporting Directive) moet het voor asset managers onder andere mogelijk maken om een betere inschatting te maken van de duurzaamheid van de bedrijven waarin ze investeren. 

Onze reactie

De kern van de DUFAS-reactie is dat wij geen gebrek zien aan niet-financiële informatie, maar dat de data die bedrijven rapporteren niet altijd relevant zijn. Wij vinden het wenselijk dat meer bedrijven onder NFRD gaan vallen. Ook zijn wij voorstander van strengere assurance-vereisten voor niet-financiële informatie. Ten slotte is DUFAS voorstander van een gecentraliseerde Europese database voor ESG-informatie, die tegen lage kosten beschikbaar is voor gebruikers. 

Bekijk consultatiereactie

Wat is NFRD?

NFRD staat voor Non-financial Reporting Directive en gaat over rapportagevereisten voor niet-financiële informatie door organisaties van openbaar belang (public interest entities). Met deze informatie kunnen asset managers een betere inschatting maken van de duurzaamheid van de bedrijven waarin ze investeren. Bovendien is de informatie nodig om te kunnen voldoen aan toekomstige rapportagevereisten zoals de Regulation on Sustainability Disclosures in the Financial Sector (SFDR). 

DUFAS NFRD-expertgroep

Onze reactie is tot stand gekomen in samenwerking met vijf van onze leden in de DUFAS NFRD-expertgroep. Onder leiding van Maurits Heldring en Randy Pattiselanno kwam de groep de afgelopen maanden vier keer virtueel bijeen.

 

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS vraagt verduidelijking over scope van de Wet Internationaal Verantwoord Ondernemen

Standpunten en publicaties | 24 december 2024
Met de Wet Internationaal Verantwoord Ondernemen (WIVO) zal de Europese ‘Corporate Sustainability Due Diligence Directive’ in de Nederlandse wetgeving worden geïmplementeerd. Voor de asset management sector heeft DUFAS wel een aantal belangrijke aandachtspunten in het voorstel gesignaleerd.

CONSULTATIE | Klimaatwet: Creëer de juiste randvoorwaarden voor het financieren van de klimaattransitie

Standpunten en publicaties | 06 december 2024
De Nederlandse Klimaatwet bepaalt dat het kabinet elke vijf jaar een klimaatplan moet opstellen. In het plan wordt telkens tien jaar vooruitgeblikt op het bereiken van de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

POSITION | UBO-definitie voor Fondsen voor Gemene Rekening

Standpunten en publicaties | 02 oktober 2024
In juni 2024 zijn de definitieve teksten van het Europese AML Package (Anti-Money Laundering) gepubliceerd, waaronder de nieuwe Anti-Witwasverordening (AMLR), die regels vaststelt om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties