Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | "Meer bedrijven moeten vallen onder NFRD"
24 jun 2020

CONSULTATIE | "Meer bedrijven moeten vallen onder NFRD"

Samen met vijf van onze leden in de NFRD-expertgroep, hebben we een reactie opgesteld op de NFRD-consultatie van de Europese Commissie. NFRD (Non-financial Reporting Directive) moet het voor asset managers onder andere mogelijk maken om een betere inschatting te maken van de duurzaamheid van de bedrijven waarin ze investeren. 

De kern van de DUFAS-reactie is dat wij geen gebrek zien aan niet-financiële informatie, maar dat de data die bedrijven rapporteren niet altijd relevant zijn. Wij vinden het wenselijk dat meer bedrijven onder NFRD gaan vallen. Ook zijn wij voorstander van strengere assurance-vereisten voor niet-financiële informatie. Ten slotte is DUFAS voorstander van een gecentraliseerde Europese database voor ESG-informatie, die tegen lage kosten beschikbaar is voor gebruikers. 

Bekijk consultatiereactie

Wat is NFRD?
NFRD staat voor Non-financial Reporting Directive en gaat over rapportagevereisten voor niet-financiële informatie door organisaties van openbaar belang ('public interest entities'). Met deze informatie kunnen asset managers een betere inschatting maken van de duurzaamheid van de bedrijven waarin ze investeren. Bovendien is de informatie nodig om te kunnen voldoen aan toekomstige rapportagevereisten zoals de Regulation on Sustainability Disclosures in the Financial Sector (SFDR). 

DUFAS NFRD-expertgroep 
Onze reactie is tot stand gekomen in samenwerking met vijf van onze leden in de DUFAS NFRD-expertgroep. Onder leiding van Maurits Heldring en Randy Pattiselanno kwam de groep de afgelopen maanden vier keer virtueel bijeen.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Producttemplates duurzaamheid (SFDR)

Standpunten en publicaties | 30 oct 2020
Op vrijdag 16 oktober hebben we onze reactie gegeven op de consultatie van de Europese toezichthouders over templates van duurzame beleggingsproducten. Deze producttemplates zijn bedoeld om te gebruiken bij de implementatie van de EU Sustainable-related Disclosures Regulation (SFDR).

COLUMN | Puzzelen met duurzaamheidsprofielen

Standpunten en publicaties | 30 oct 2020
Beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders zullen aan de slag moeten met hun ken-uw-cliënt intake. De aankomende MiFID-aanpassingen verplichten hen om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsvoorkeuren van hun klanten. Waar zal dit toe leiden?

VIDEO | Webinars ESG reporting & ESG assurance

Standpunten en publicaties | 26 oct 2020
Watch the recordings of the joint EY / DUFAS webinar series on ESG reporting and validation of ESG data. Or view the written summary of the events with the key take-aways and the Q&A’s from the webinars. Webinar 10 September: status and challenges of ESG reporting … • ESG reporting:

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties