Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | Reactie op Taxonomie-informatie in de SFDR
12 mei 2021

CONSULTATIE | Reactie op Taxonomie-informatie in de SFDR

Op 12 mei reageerde DUFAS op de consultatie van de Europese toezichthouders (ESA’s). Zij publiceerden op 17 maart de Joint Consultation on Taxonomy-related sustainability disclosures. De consultatie gaat over hoe asset managers precies informatie moeten verschaffen over de taxonomie van hun producten. Dit is beschreven in gedetailleerde regels. Deze regels moeten worden opgenomen in de productinformatie die zij verplicht zijn te publiceren volgens de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Lees onze consultatiereactie

Aanpak ESA’s

De ESA’s willen dat asset managers informatie over de taxonomie in dezelfde product templates verzamelen. DUFAS kan zich vinden in dit voorstel. Het is ook logisch om deze regelingen en informatie vanuit de Taxonomie Verordening en de SFDR samen te voegen. Asset managers moeten waarschijnlijk vanaf 2022 de product templates – voor zowel precontractuele als rapportagedoeleinden – gebruiken. Voor een goede implementatie van deze templates blijft de beschikbaarheid van data wel belangrijk.

Product templates

DUFAS heeft ook reactie gegeven op de product templates. Ook al lijkt de consultatie alleen te zijn bedoeld voor de aanvullende taxonomie informatie. In onze reactie staan belangrijke suggesties om de leesbaarheid en het gebruik van de product templates te verbeteren. Dit vormt ook het belangrijkste onderdeel van ons commentaar. 

Aansluiting bij andere regelgeving

Voor de verdere uitwerking van de product templates en de taxonomie informatie pleit DUFAS ervoor om begrippen en termen zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij regelgeving die al bestaat of in ontwikkeling is. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop sommige KPI’s moeten worden berekend.  

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen over deze consultatie? Stuur een mail naar Randy Pattiselanno, DUFAS' strategy & regulatory affairs manager. Samen met onze SFDR-expertgroep en de Sustainability Committee bereidden we onze reactie voor. Vanuit deze werkgroepen volgt DUFAS de ontwikkelingen op de voet. 

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS vraagt verduidelijking over scope van de Wet Internationaal Verantwoord Ondernemen

Standpunten en publicaties | 24 december 2024
Met de Wet Internationaal Verantwoord Ondernemen (WIVO) zal de Europese ‘Corporate Sustainability Due Diligence Directive’ in de Nederlandse wetgeving worden geïmplementeerd. Voor de asset management sector heeft DUFAS wel een aantal belangrijke aandachtspunten in het voorstel gesignaleerd.

CONSULTATIE | Klimaatwet: Creëer de juiste randvoorwaarden voor het financieren van de klimaattransitie

Standpunten en publicaties | 06 december 2024
De Nederlandse Klimaatwet bepaalt dat het kabinet elke vijf jaar een klimaatplan moet opstellen. In het plan wordt telkens tien jaar vooruitgeblikt op het bereiken van de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

POSITION | UBO-definitie voor Fondsen voor Gemene Rekening

Standpunten en publicaties | 02 oktober 2024
In juni 2024 zijn de definitieve teksten van het Europese AML Package (Anti-Money Laundering) gepubliceerd, waaronder de nieuwe Anti-Witwasverordening (AMLR), die regels vaststelt om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties