Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | Implementatie DAC 6
01 februari 2019

CONSULTATIE | Implementatie DAC 6

De voorgestelde 'Wet implementatie EU-richtlijn meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies' introduceert een verplichting om grensoverschrijdende fiscale constructies te melden aan de lokale belastingautoriteiten, met als doel belastingontwijking te voorkomen. DUFAS heeft gereageerd op de consultatie Implementatie Directive of Administration Cooperation 6 (DAC 6).

DUFAS' standpunt

DUFAS is voorstander van fiscale transparantie en evenwichtige belastingdruk binnen de interne markt. Echter de bewoordingen van de onderhavige richtlijn zijn zodanig vaag en ruim omschreven, dat niet duidelijk is wat nu moet worden gerapporteerd. Dit kan leiden tot een overkill aan rapportages, als ook aanzienlijke compliance kosten voor constructies die zeker niet als agressieve tax planning kunnen worden gezien. Verduidelijking is dan ook zeer gewenst. Daarnaast concludeert DUFAS dat, als gevolg van de ruime omschrijving, belastingautoriteiten in Europa verschillende interpretaties kunnen geven, wat juist bij grensoverschrijdende constructies betreurenswaardig is.

Bekijk onze consultatiereactie

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Klimaat- en milieurisico’s in risicomanagement

Standpunten en publicaties | 10 september 2021
DUFAS reageert op de consultatie van De Nederlandsche Bank (DNB) over ‘Good Practice en Q&A’ over het integreren van klimaatgerelateerde en milieurisico’s in het risicomanagement van onder meer fondsbeheerders.

CONSULTATIE I Reactie op wetsvoorstel registratie UBO's (FGR)

Standpunten en publicaties | 09 augustus 2021
DUFAS reageerde op de internetconsultatie Implementatiebesluit registratie UBO’s van trusts en soortgelijke juridische constructies.

CONSULTATIE I Europese Retail Beleggingsstrategie

Standpunten en publicaties | 03 augustus 2021
Op 3 augustus reageerde DUFAS op de publieke consultatie van de Europese Commissie over de Europese Retail Beleggingsstrategie.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties