Home - Nieuws - Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur
10 februari 2023

Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur

Al jaren wordt het hart van ons kenniscentrum gevormd door onze commissies en expertgroepen. Het is een actief kenniscentrum waarin leden kennis delen en ervaringen uitwisselen – met elkaar én met inhoudsdeskundigen van de toezichthouders en beleidsmakers. Voor de belangenbehartiging richting brede stakeholders, zoals politiek en media, bereiden we in het kenniscentrum onze standpunten voor.

Enquête DUFAS-commissies en expertgroepen

Eind vorig jaar hebben we een enquête gehouden onder de leden die deel uitmaken van onze commissies en expertgroepen. Wij zijn blij te horen dat leden deze als positief ervaren. Op basis van de resultaten van deze enquête, maar ook op basis van onze prioriteitendossiers, hebben we besloten om de structuur van onze commissies en expertgroepen aan te passen. Zo kunnen we ons ook in 2023 blijven inzetten op de belangrijkste onderwerpen voor onze leden.

Wijzigingen vanaf 1 maart 2023

Door onder andere het aantal commissies terug te brengen, hopen we met deze wijzigingen samen met ons kleine team een zo optimaal resultaat te bereiken op veel verschillende onderwerpen.

Meedenken of -doen?

Alle leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan een commissie of expertgroep die aansluit bij hun expertise en/of interesse. In het bijzonder zoeken wij leden die graag willen deelnemen aan de nieuw op te richten expertgroepen, namelijk de Retail Investment-expertgroep en de Market Infrastructure-expertgroep. Wil je meedenken of -doen aan een van onze commissies of expertgroepen? Stuur een mail naar Emilie Steeman, officemanager bij DUFAS.

Meer informatie

In de afbeelding hierover vind je een overzicht van de nieuwe structuur en zijn de nieuwe expertgroepen in oranje aangegeven. Op onze commissies en expertgroepen-pagina vind je een geüpdatete overzicht van de nieuwe structuur.

Misschien vind je dit ook interessant

Ondanks complimenten minister Kaag voor voortgang sector op verduurzaming toch verdere versnelling door wetgeving onderzocht

Nieuws | 24 maart 2023
Op 22 maart 2023 stond de Tweede Kamer uitgebreid stil bij verschillende financiële onderwerpen tijdens een commissiedebat over de verduurzaming van de financiële sector en de toekomst van het bankenlandschap.

Rapport klimaatactieplannen naar Tweede Kamer

Nieuws | 13 maart 2023
Op 13 maart is het rapport over de klimaatactieplannen van alle 54 financiële instellingen die het Klimaatcommitment ondertekenden naar de Tweede Kamer gestuurd en gepubliceerd.

"Meer systematische aanpak van de hele waardeketen zou voor een grote versnelling naar duurzame wereld kunnen zorgen"

Nieuws | 10 maart 2023
Wat doen onze leden concreet aan verduurzaming en wat zou de sector kunnen doen om daarin verder te versnellen? Boudewijn Kostelijk, hoofd Wholesale Benelux bij UBS Asset Management, en Tim van Duren, hoofd Institutioneel Benelux bij UBS Asset Management, vertellen er meer over.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties