Home - Nieuws - COLUMN | Duurzaam beleggen een 'bumpy ride' voor vermogensbeheerders
26 april 2023

COLUMN | Duurzaam beleggen een 'bumpy ride' voor vermogensbeheerders

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, vertelt in een Financial Investigator-column: "Duurzaam beleggen is voor vermogensbeheerders een 'bumpy ride', waarbij beslissingen regelmatig herijkt worden aan nieuwe beschikbare informatie. Aan de afweging tussen risico en rendement is een nieuwe dimensie toegevoegd die zich richt op de impact op milieu en klimaat. Steeds meer studies wijzen uit dat het meenemen van deze criteria positief uitwerkt op het beleggingsresultaat. Maar dit is niet altijd op korte termijn gerealiseerd. Eigenaren van vermogen reageren daar verschillend op. Ook internationaal tekenen zich verschillen af in de benadering van duurzaamheid. Een ding is duidelijk: het herijken van eerdere beslissingen gaat zeker nog vaker het nieuws halen." De hele column lees je door op de knop hieronder of de afbeelding hiernaast te klikken.

Lees de column

Misschien vind je dit ook interessant

BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector

Nieuws | 15 november 2023
Kandidaten van VVD, NSC, D66, CDA en GL/PvdA gaan tijdens een nieuw verkiezingsdebat met elkaar in discussie over de belangrijkste thema's die de financiële sector raken. Heb je het BNR Finance Debat gemist? Luister het op je gemak terug.

Nieuwe leidraad Klimaatcommitment gepubliceerd

Nieuws | 21 juli 2023
Ondertekenaars van het Klimaatcommitment moeten in hun rapportages en actieplannen rekening houden met internationale ontwikkelingen en inzichten van stakeholders. Daarom is er een nieuwe versie van de leidraad voor relevante financieringen en beleggingen gepubliceerd.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties