Home - Nieuws - COLUMN | Duurzaam beleggen een 'bumpy ride' voor vermogensbeheerders
26 april 2023

COLUMN | Duurzaam beleggen een 'bumpy ride' voor vermogensbeheerders

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, vertelt in een Financial Investigator-column: "Duurzaam beleggen is voor vermogensbeheerders een 'bumpy ride', waarbij beslissingen regelmatig herijkt worden aan nieuwe beschikbare informatie. Aan de afweging tussen risico en rendement is een nieuwe dimensie toegevoegd die zich richt op de impact op milieu en klimaat. Steeds meer studies wijzen uit dat het meenemen van deze criteria positief uitwerkt op het beleggingsresultaat. Maar dit is niet altijd op korte termijn gerealiseerd. Eigenaren van vermogen reageren daar verschillend op. Ook internationaal tekenen zich verschillen af in de benadering van duurzaamheid. Een ding is duidelijk: het herijken van eerdere beslissingen gaat zeker nog vaker het nieuws halen." De hele column lees je door op de knop hieronder of de afbeelding hiernaast te klikken.

Lees de column

Misschien vind je dit ook interessant

Succesvolle workshop berekenen CO2-uitstoot staatsobligaties voor DUFAS-leden

Nieuws | 03 april 2023
Steeds vaker verwachten stakeholders dat beleggers rapporteren over de gefinancierde CO2-uitstoot van staatsobligaties. Daarom organiseerden we samen met Guidehouse en PricewaterhouseCoopers (PwC) op 30 maart 2023 een interactieve workshop, speciaal voor onze leden.

COLUMN | Wapens of uitvaarten, wie vertegenwoordig jij?

Nieuws | 28 maart 2023
Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, vertegenwoordigt al vier jaar lang de vermogensbeheersector. "Dat is een vak apart en een grote uitdaging. Want wij zijn niet de enige sector die zichtbaar wil zijn en van zich wil laten horen", aldus Van de Looij.

Ondanks complimenten minister Kaag voor voortgang sector op verduurzaming toch verdere versnelling door wetgeving onderzocht

Nieuws | 24 maart 2023
Op 22 maart 2023 stond de Tweede Kamer uitgebreid stil bij verschillende financiële onderwerpen tijdens een commissiedebat over de verduurzaming van de financiële sector en de toekomst van het bankenlandschap.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties