Home - Nieuws - Dick van Ommeren nieuwe bestuursvoorzitter DUFAS
22 januari 2020

Dick van Ommeren nieuwe bestuursvoorzitter DUFAS

Per 1 februari is Dick van Ommeren voorzitter van DUFAS. Dick zet de huidige koers van DUFAS voort, waarbij het accent ligt op het vergroten van het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen en vertegenwoordiging van de sector richting de meest belangrijke stakeholders.

Nieuw bestuur

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, over de nieuwe bestuurssamenstelling: "Ik zie er naar uit om met Dick samen te werken in zijn rol als nieuwe voorzitter. Hij is bij uitstek geschikt om op toegankelijke wijze de relevantie van beleggen voor de maatschappij voor het voetlicht te brengen en om ons te vertegenwoordigen rondom relevante ontwikkelingen voor de vermogensbeheersector, zoals de Europese taxonomie voor duurzaamheid. Uiteraard wil ik Roelie van Wijk van harte bedanken voor haar inspirerend voorzitterschap in de afgelopen twee jaar."

Lees het interview met Dick op Fondsnieuws.nl

Vertrek Roelie van Wijk

Van Ommeren werd op 22 januari benoemd tijdens een buitengewone ledenvergadering. Tijdens deze vergadering is ook Bas NieuweWeme, CEO Aegon Asset Management, benoemd als bestuurslid van DUFAS. De voorzitter functie en bestuursfunctie komen beschikbaar vanwege het aanstaand vertrek van Roelie van Wijk bij Aegon Asset Management. Van Wijk heeft zes jaar deelgenomen in het DUFAS bestuur, waarvan twee jaar als voorzitter.  

Dick van Ommeren

Dick van Ommeren is Managing Director bij Triodos Investment Management (IM) sinds februari 2016. Hij startte bij Triodos IM in juni 2015. Dick heeft uitgebreide werkervaring in de financiële sector. Hij werkte voorheen bij ABN AMRO MeesPierson als Managing Director Marketing and Products en lid van de management group of ABN AMRO Bank N.V. Hij heeft ook deelgenomen in verschillende directies en non-executive committees voor zowel UCITS en AIF beleggingsfondsen waaronder real estate, hedge funds en private equity fondsen.

Bas NieuweWeme

Bas NieuweWeme is CEO van Aegon Asset Management sinds juni 2019. Daarnaast maakt hij ook deel uit van de management board van Aegon. Bas heeft 20 jaar werkervaring in de investment management sector. Hij werkte voorheen in de USA als directeur en Global Head of the Client Advisory Group voor PGIM Fixed Income en Global Head of the Institutional Relationship Group bij PGIM. Voor die tijd heeft Bas diverse management posities bekleed bij VOYA Investment Management en bij ING Investment Management Americas.

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat, met ingang van 1 februari, uit de volgende elf personen: 

Misschien vind je dit ook interessant

Nu gratis beschikbaar: EFAMA-factbook 2022

Nieuws | 06 juli 2022
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2022: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Hester Borrie en Monique Donders herbenoemd als bestuursleden

Nieuws | 21 juni 2022
Op 21 juni heeft DUFAS tijdens de algemene ledenvergadering de samenstelling van haar bestuur opnieuw bepaald. Hester Borrie (NN Investment Partners) en Monique Donders (BlackRock) werden daarbij herbenoemd.

Publicatie Kamerbrief over beleidsagenda voor duurzame financiering

Nieuws | 09 juni 2022
Op 7 juni stuurde de minister van Financiën, Kaag, de Tweede Kamer een brief met de beleidsagenda voor duurzame financiering. Hierin wordt dieper ingegaan op de verduurzaming van de financiële markten.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties