Home - Nieuws - Dick van Ommeren nieuwe bestuursvoorzitter DUFAS
22 januari 2020

Dick van Ommeren nieuwe bestuursvoorzitter DUFAS

Per 1 februari is Dick van Ommeren voorzitter van DUFAS. Dick zet de huidige koers van DUFAS voort, waarbij het accent ligt op het vergroten van het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen en vertegenwoordiging van de sector richting de meest belangrijke stakeholders.

Nieuw bestuur

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, over de nieuwe bestuurssamenstelling: "Ik zie er naar uit om met Dick samen te werken in zijn rol als nieuwe voorzitter. Hij is bij uitstek geschikt om op toegankelijke wijze de relevantie van beleggen voor de maatschappij voor het voetlicht te brengen en om ons te vertegenwoordigen rondom relevante ontwikkelingen voor de vermogensbeheersector, zoals de Europese taxonomie voor duurzaamheid. Uiteraard wil ik Roelie van Wijk van harte bedanken voor haar inspirerend voorzitterschap in de afgelopen twee jaar."

Lees het interview met Dick op Fondsnieuws.nl

Vertrek Roelie van Wijk

Van Ommeren werd op 22 januari benoemd tijdens een buitengewone ledenvergadering. Tijdens deze vergadering is ook Bas NieuweWeme, CEO Aegon Asset Management, benoemd als bestuurslid van DUFAS. De voorzitter functie en bestuursfunctie komen beschikbaar vanwege het aanstaand vertrek van Roelie van Wijk bij Aegon Asset Management. Van Wijk heeft zes jaar deelgenomen in het DUFAS bestuur, waarvan twee jaar als voorzitter.  

Dick van Ommeren

Dick van Ommeren is Managing Director bij Triodos Investment Management (IM) sinds februari 2016. Hij startte bij Triodos IM in juni 2015. Dick heeft uitgebreide werkervaring in de financiële sector. Hij werkte voorheen bij ABN AMRO MeesPierson als Managing Director Marketing and Products en lid van de management group of ABN AMRO Bank N.V. Hij heeft ook deelgenomen in verschillende directies en non-executive committees voor zowel UCITS en AIF beleggingsfondsen waaronder real estate, hedge funds en private equity fondsen.

Bas NieuweWeme

Bas NieuweWeme is CEO van Aegon Asset Management sinds juni 2019. Daarnaast maakt hij ook deel uit van de management board van Aegon. Bas heeft 20 jaar werkervaring in de investment management sector. Hij werkte voorheen in de USA als directeur en Global Head of the Client Advisory Group voor PGIM Fixed Income en Global Head of the Institutional Relationship Group bij PGIM. Voor die tijd heeft Bas diverse management posities bekleed bij VOYA Investment Management en bij ING Investment Management Americas.

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat, met ingang van 1 februari, uit de volgende elf personen: 

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

Nieuws | 13 mei 2024
Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren. In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector haar internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. 

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties