Home - Nieuws - DUFAS gaat kantoorloos verder
26 juni 2020

DUFAS gaat kantoorloos verder

PERSBERICHT

Nu Nederlanders niet meer dagelijks naar kantoor gaan, zijn de positieve effecten op het milieu en de openbare ruimte goed zichtbaar. De lucht is schoner en er zijn geen files. En daar willen we als DUFAS graag blijvend een bijdrage aan leveren. Want ook wij hebben het klimaatcommitment ondertekend. Daarom hebben we besloten vanaf 1 september verder te gaan zonder vaste kantoorlocatie.

Verminderen CO2-uitstoot

In combinatie met thuiswerken verminderen we zo onze CO2-uitstoot en dragen we bij aan minder belasting van de openbare ruimte en het openbaar vervoer. Zonder kantoor zijn we daarnaast flexibeler om te werken en mensen te ontmoeten, waar dit het beste past. DUFAS sluit zich aan bij een co-working platform, waar we zaaltjes kunnen boeken en indien nodig op flexplekken kunnen werken in heel Nederland. Dichtbij waar onze leden en ons werk op dat moment zijn. 

"Rationeel is het een logisch besluit, maar het voelt ook vreemd. We moeten oude patronen definitief loslaten en een nieuw ritme vinden dat ook voor de lange termijn werkt," zegt Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS.

Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS)

DUFAS is een belangenvereniging die zich sinds 2003 inzet voor een gezonde vermogensbeheersector. Vandaag de dag telt DUFAS ruim 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen in Nederland, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij implementatie van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor eén Europese markt waar regelgeving zo veel mogelijk hetzelfde wordt geïmplementeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris van de Looij, algemeen directeur DUFAS, ivdl@dufas.nl en 06-53 66 91 34.

Misschien vind je dit ook interessant

EFAMA-rapport: the European asset management industry in facts & figures

Nieuws | 10 januari 2023
In december publiceerde EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor assetmanagers, haar 14e editie van het Asset Management Report: Asset Management in Europe, an overview of the asset management industry.

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Nieuws | 06 januari 2023
Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | Duurzaamheid bij DUFAS

Nieuws | 29 december 2022
Sinds 1 maart 2022 versterkt Ivan aan den Toorn ons team als policy advisor sustainability. Inmiddels heeft hij al veel voor DUFAS gedaan en betekent op het gebied van duurzaamheid. Hoe heeft hij de afgelopen maanden ervaren? En wat zijn zijn belangrijkste onderwerpen voor 2023?

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties