Home - Nieuws - DUFAS gaat kantoorloos verder
26 juni 2020

DUFAS gaat kantoorloos verder

PERSBERICHT

Nu Nederlanders niet meer dagelijks naar kantoor gaan, zijn de positieve effecten op het milieu en de openbare ruimte goed zichtbaar. De lucht is schoner en er zijn geen files. En daar willen we als DUFAS graag blijvend een bijdrage aan leveren. Want ook wij hebben het klimaatcommitment ondertekend. Daarom hebben we besloten vanaf 1 september verder te gaan zonder vaste kantoorlocatie.

Verminderen CO2-uitstoot

In combinatie met thuiswerken verminderen we zo onze CO2-uitstoot en dragen we bij aan minder belasting van de openbare ruimte en het openbaar vervoer. Zonder kantoor zijn we daarnaast flexibeler om te werken en mensen te ontmoeten, waar dit het beste past. DUFAS sluit zich aan bij een co-working platform, waar we zaaltjes kunnen boeken en indien nodig op flexplekken kunnen werken in heel Nederland. Dichtbij waar onze leden en ons werk op dat moment zijn. 

"Rationeel is het een logisch besluit, maar het voelt ook vreemd. We moeten oude patronen definitief loslaten en een nieuw ritme vinden dat ook voor de lange termijn werkt," zegt Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS.

Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS)

DUFAS is een belangenvereniging die zich sinds 2003 inzet voor een gezonde vermogensbeheersector. Vandaag de dag telt DUFAS ruim 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen in Nederland, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij implementatie van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor eén Europese markt waar regelgeving zo veel mogelijk hetzelfde wordt geïmplementeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris van de Looij, algemeen directeur DUFAS, ivdl@dufas.nl en 06-53 66 91 34.

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

Nieuws | 13 mei 2024
Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren. In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector haar internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. 

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties