Home - Nieuws - DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger
15 september 2023

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Omdat we het belangrijk vinden dat jongeren het verschil leren tussen beleggen en gokken, werkt DUFAS sinds kort samen met BeleggerUitlegger en Scholenstrijd. Dankzij deze initiatieven krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openen we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

Beleggeruitlegger en scholenstrijd

Beleggeruitlegger is een initiatief van Stichting Capital Amsterdam. Een stichting die zich met verschillende activiteiten inzet voor het uitspreken en meegeven van het belang van de openbare kapitaalmarkt. Zij bewaken het beurserfgoed maar zetten zich ook in voor financiële educatie met het educatieplatform BeleggerUitlegger. De stichting heeft het beleggingsspel Scholenstrijd gekocht van IEX Media en dit verwerkt tot een moderne app-versie.

Doelgroep is 'middelbare scholieren'

BeleggerUitlegger werkt niet met gastlessen. Het contentplatform focust zich op economiedocenten. Zij kunnen op het platform filmpjes, quizzen en andere content vinden, die ze in de klas kunnen gebruiken. Het is bedoeld om in het regulier lesprogramma te gebruiken, nog een kwartiertje tijd in een les te vullen of een hele les die nog vrij in te vullen is voor een schoolvakantie. Nieuwsgierig? Neem vooral een kijkje op www.beleggeruitlegger.nl. Dit schooljaar streven we ernaar om van 100 naar 250 docenten gebruikers te groeien.

Beleggingscompetitie

Scholenstrijd heeft twee keer per jaar een competitie. Daarin strijden leerlingen onderling, maar ook klassen en scholen in het land. In het voorjaar van 2023 deden 1.380 leerlingen mee. Er is een competitie gericht op rendement maar ook een op rendementsrisico. De winnende school mag de effectenbeurs komen openen. De scholenstrijd wordt gehouden tijdens de Week van het geld en kan zo gekoppeld worden aan een les over geld en beleggen.

Kom alleen of met je kind op 18 oktober naar beursplein 5!

Om onze sponsoring en samenwerking met BeleggerUitlegger te vieren, openen we op 18 oktober de effectenbeurs in Amsterdam. Onze leden zijn van harte welkom om zicht daarbij aan te sluiten. We vinden het heel leuk als daar kinderen bij zijn in de middelbare schoolleeftijd, dus neem vooral je kind, nichtje, neefje of buurmeisje mee. Het wordt een vrolijke en educatieve ochtend!

Meld jou en je kinderen nu aan

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen over dit onderwerp? Stuur een mail naar Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS. We houden je via onze nieuwsbrief een paar keer per jaar op de hoogte over de voortgang en het bereik van dit initiatief.

Misschien vind je dit ook interessant

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

VIDEO | Unity creates strength

Nieuws | 23 juni 2023
Eendracht maakt macht (in het Engels: unity creates strength); het thema van het event van afgelopen zomer ter ere van ons 20-jarig bestaan, samengevat in een video. Het was ook de naam van het allereerste beleggingsfonds ter wereld dat in 1774 in Amsterdam werd opgericht.

Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur

Nieuws | 24 mei 2023
Op 23 mei heeft DUFAS drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maureen Schlejen namens Cardano ACTIAM, Wilrik Sinia namens Mint Tower Capital Management en Steven Evers namens Triple Jump. Zij vervangen drie andere bestuurders, waarvan de bestuurstermijnen waren afgelopen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties