Home - Nieuws - DUFAS viert haar 20ste verjaardag
11 januari 2023

DUFAS viert haar 20ste verjaardag

20 jaar geleden startte een kleine groep partijen de branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland. Tot die tijd werd de belangenbehartiging voor de sector vooral vanuit de banken gedaan. Het eerste bestuur bestond uit afgevaardigden van Robeco, ABN AMRO, ING, Delta Lloyd, Fortis, Optimix, Lombard Odier en Wereldhave. Ronald Wuijster, onze voorzitter, trapt het nieuwe jaar af met een feestelijke mededeling.

De vereniging toen en nu

"Het is een eer voor mij, als 10e voorzitter van DUFAS, om dit feestelijke jaar aftrappen. De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu."

Samen staan we sterk

"In de afgelopen 20 jaar is er in de sector ontzettend veel gebeurd. De sector is veel internationaler en meer gereguleerd geworden en er is meer bewustzijn over het belang hoe het vermogen wordt belegd. De vereniging is inmiddels uitgegroeid naar 54 leden met veel diversiteit aan vermogensbeheerders maar ook serviceproviders. Samen vormen we de sector in Nederland en we bereiken veel door ook samen onze schouders eronder te zetten. Grote dank voor alle leden, bestuursleden en het DUFAS-team die zich hiervoor inzetten. Samen staan we sterk. Ik kijk ernaar uit om daar in juni tijdens een feestelijke ledenbijeenkomst bij stil te staan."

Meer informatie

Ronald Wuijster, lid van de Raad van Bestuur van APG en CEO van APG Asset Management, is sinds 1 maart 2022 voorzitter van de belangenvereniging. Sinds 2003 zet DUFAS zich in voor een gezonde vermogensbeheersector in Nederland. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor één Europese markt met gelijke regelgeving.

Misschien vind je dit ook interessant

'Oprichting onderstreept zelfstandige sector met eigen belangenbehartiging'

Nieuws | 10 maart 2023
Kees Groffen, partner van De Brauw Blackstone Westbroek, blikt terug op 20 jaar DUFAS:

'Samen verbeteringen aankaarten is waardevol'

Nieuws | 24 februari 2023
Als vierde in de reeks stelden we 3 vragen aan Mark Koster (Van Lanschot Kempen): "DUFAS heeft voor ons een grote toegevoegde waarde. Door gezamenlijk verbeteringen aan te kaarten bij consultaties hebben we onze impact vergroot."

Anne Wilschut namens BlackRock in DUFAS-bestuur

Nieuws | 10 februari 2023
Vanaf 1 februari 2023 neemt Anne Wilschut namens BlackRock deel aan het DUFAS-bestuur en neemt hij het stokje over van Monique Donders.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties