Home - Nieuws - Europese duurzaamheidsregelgeving; een echte game changer
30 september 2022

Europese duurzaamheidsregelgeving; een echte game changer

Regelgeving vanuit de Europese Unie zet veel druk op de financiële sector om stappen te maken met verduurzaming maar daar zijn nog wel kanttekeningen en onduidelijkheden over. Toch ontvangen we vanuit DUFAS de wetgeving met een positieve blik; als nieuwe standaard om duurzaamheid in de financiële sector te implementeren. Daarover vertellen Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, en Randy Pattiselanno, DUFAS' manager strategy & regulatory affairs, meer over in Future of Finance & Investments, een bijlage van het Financieele Dagblad.

Lees het artikel

Misschien vind je dit ook interessant

Klimaatplannen financiële sector met leidraad beter te vergelijken

Nieuws | 20 oktober 2022
Duidelijkheid creëren over welke elementen in een actieplan thuishoren en de meting van het CO2-gehalte van financieringen en beleggingen. Om dit doel te bereiken, hebben de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie en DUFAS een leidraad ontwikkeld.

EVENT | Sustainable Finance & Climate Risk op 8 november

Nieuws | 31 augustus 2022
Op welke manier kan de financiële sector bijdragen aan de klimaatdoelen? Hoe kunnen ESG-risico's beoordeeld worden? En waar vind je überhaupt de benodigde ESG-data?

Nu gratis beschikbaar: EFAMA-factbook 2022

Nieuws | 06 juli 2022
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2022: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties