Home - Nieuws - Geen vrijstelling voor partijen uit VK
09 sep 2020

Geen vrijstelling voor partijen uit VK

Brexit update

De minister van Financiën heeft een brief met bijlagen gestuurd naar de Tweede Kamer over de voorbereidingen die Nederland moet treffen voor het aflopen van de overgangsperiode in het Brexit-proces. Deze voorbereidingen zijn sowieso nodig, het maakt daarvoor niet uit wat er uit de onderhandelingen komt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de vorm van hun toekomstige partnerschap. 

Voor onze sector is het stuk over de financiële markten van belang (bijlage ‘Overzicht readiness voorbereidingen’, bladzijde 9). Hierin geeft de minister aan dat er zeer waarschijnlijk geen tijdelijke vrijstellingsregeling gaat gelden voor partijen uit het Verenigd Koninkrijk. Wat hem – en de toezichthouders – betreft is er voldoende tijd geweest om lopende contracten aan te passen en/of activiteiten over te zetten naar entiteiten op het grondgebied van de EU-27. We raden DUFAS-leden met (hoofd)kantoren in het Verenigd Koninkrijk aan om deze readiness voorbereidingen goed te bekijken. 

Wil je je Engelstalige collega's informeren? Bovenstaande tekst hebben we alvast voor je vertaald.

Misschien vind je dit ook interessant

Onze reactie op Wwft consultatie - registratie UBO's

Nieuws | 26 may 2020
Op 17 april kwam het ministerie van Financiën naar buiten met de consultatie Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden (UBO's) van trusts en soortgelijke juridische constructies. Onder dit laatste vallen fondsen voor gemene rekening. Op 15 mei hebben wij hierop een reactie gestuurd.

Goed nieuws voor Nederlandse beleggers: Nederland en Hongkong laten beleggingsinstellingen toe op elkaars markt

Nieuws | 15 may 2019
Dufas is verheugd over het Memorandum of Understanding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Hongkongse toezichthouder Securities and Futures Commission (SFC) om elkaars markt open te stellen voor bepaalde typen beleggingsfondsen.

EFAMA publishes its first report 'On the ownership of investment funds in Europe'

Nieuws | 27 feb 2019
The report provides a wealth of facts and figures on the evolution of holdings of financial assets and investment funds among European investors in recent years. It aims to answer three main questions:

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties