Home - Nieuws - Geen vrijstelling voor partijen uit VK
09 september 2020

Geen vrijstelling voor partijen uit VK

Brexit update

De minister van Financiën heeft een brief met bijlagen gestuurd naar de Tweede Kamer over de voorbereidingen die Nederland moet treffen voor het aflopen van de overgangsperiode in het Brexit-proces. Deze voorbereidingen zijn sowieso nodig, het maakt daarvoor niet uit wat er uit de onderhandelingen komt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de vorm van hun toekomstige partnerschap. 

Wat betreft onze sector

Voor onze sector is het stuk over de financiële markten van belang (bijlage ‘Overzicht readiness voorbereidingen’, bladzijde 9). Hierin geeft de minister aan dat er zeer waarschijnlijk geen tijdelijke vrijstellingsregeling gaat gelden voor partijen uit het Verenigd Koninkrijk. Wat hem – en de toezichthouders – betreft is er voldoende tijd geweest om lopende contracten aan te passen en/of activiteiten over te zetten naar entiteiten op het grondgebied van de EU-27. We raden DUFAS-leden met (hoofd)kantoren in het Verenigd Koninkrijk aan om deze readiness voorbereidingen goed te bekijken. 

Je collega's informeren hierover?

Bovenstaande tekst hebben we alvast voor je vertaald.

Misschien vind je dit ook interessant

AIFMD-review: beperkte aanpassingen maar toch paar zorgpunten

Nieuws | 12 januari 2022
Hoewel de voorgestelde aanpassingen in de richtlijn beperkt lijken, besloot onze AIFMD-expertgroep toch om een aantal opmerkingen over het voorstel te delen met het ministerie van Financiën.

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 15 september 2021
Als voorzitter van onze Fiscale Commissie heeft Mark Steinbusch (Robeco) de weg vrijgemaakt om ook de andere commissies voor te laten zitten door DUFAS-leden. Deze zomer deden we hiervoor een oproep. Met trots maken we vandaag bekend wie zijn benoemd.

TEAM | Even voorstellen: Stephen Ivan aan den Toorn en Trudy Winnemuller

Nieuws | 01 september 2021
Aankomende maanden versterken Stephen Ivan aan den Toorn (roepnaam: Ivan) en Trudy Winnemuller het DUFAS-team. Ivan gaat aan de slag als policy advisor sustainability en Trudy als manager regulatory affairs. Beiden nemen een berg aan kennis en ervaring mee.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties