Home - Nieuws - Geen vrijstelling voor partijen uit VK
09 september 2020

Geen vrijstelling voor partijen uit VK

Brexit update

De minister van Financiën heeft een brief met bijlagen gestuurd naar de Tweede Kamer over de voorbereidingen die Nederland moet treffen voor het aflopen van de overgangsperiode in het Brexit-proces. Deze voorbereidingen zijn sowieso nodig, het maakt daarvoor niet uit wat er uit de onderhandelingen komt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de vorm van hun toekomstige partnerschap. 

Wat betreft onze sector

Voor onze sector is het stuk over de financiële markten van belang (bijlage ‘Overzicht readiness voorbereidingen’, bladzijde 9). Hierin geeft de minister aan dat er zeer waarschijnlijk geen tijdelijke vrijstellingsregeling gaat gelden voor partijen uit het Verenigd Koninkrijk. Wat hem – en de toezichthouders – betreft is er voldoende tijd geweest om lopende contracten aan te passen en/of activiteiten over te zetten naar entiteiten op het grondgebied van de EU-27. We raden DUFAS-leden met (hoofd)kantoren in het Verenigd Koninkrijk aan om deze readiness voorbereidingen goed te bekijken. 

Je collega's informeren hierover?

Bovenstaande tekst hebben we alvast voor je vertaald.

Misschien vind je dit ook interessant

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 28 september 2023
Elke twee jaar benoemen we nieuwe voorzitters voor onze commissies en expertgroepen. Met trots maken we bekend wie zijn benoemd vanaf 1 oktober.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur

Nieuws | 10 februari 2023
Al jaren wordt het hart van ons kenniscentrum gevormd door onze commissies en expertgroepen. Het is een actief kenniscentrum waarin leden kennis delen en ervaringen uitwisselen – met elkaar én met inhoudsdeskundigen van de toezichthouders en beleidsmakers.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties