Home - Nieuws - Geen vrijstelling voor partijen uit VK
09 september 2020

Geen vrijstelling voor partijen uit VK

Brexit update

De minister van Financiën heeft een brief met bijlagen gestuurd naar de Tweede Kamer over de voorbereidingen die Nederland moet treffen voor het aflopen van de overgangsperiode in het Brexit-proces. Deze voorbereidingen zijn sowieso nodig, het maakt daarvoor niet uit wat er uit de onderhandelingen komt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de vorm van hun toekomstige partnerschap. 

Wat betreft onze sector

Voor onze sector is het stuk over de financiële markten van belang (bijlage ‘Overzicht readiness voorbereidingen’, bladzijde 9). Hierin geeft de minister aan dat er zeer waarschijnlijk geen tijdelijke vrijstellingsregeling gaat gelden voor partijen uit het Verenigd Koninkrijk. Wat hem – en de toezichthouders – betreft is er voldoende tijd geweest om lopende contracten aan te passen en/of activiteiten over te zetten naar entiteiten op het grondgebied van de EU-27. We raden DUFAS-leden met (hoofd)kantoren in het Verenigd Koninkrijk aan om deze readiness voorbereidingen goed te bekijken. 

Wil je je Engelstalige collega's informeren? Bovenstaande tekst hebben we alvast voor je vertaald.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op de Wet implementatie grensoverschrijdende distributiebeleggingsfondsen

Nieuws | 03 maart 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie over de Wet implementatie grensoverschrijdende distributie beleggingsinstellingen en icbe’s. Dit wetsvoorstel implementeert de Europese richtlijn van 20 juni 2019.

Gevolgen Brexit financiële sector

Nieuws | 13 januari 2021
Vanaf het moment dat de Britten zich positief uitlieten over een vertrek uit de EU, is advocaat Minke Hoekstra van De Brauw geïnteresseerd in de manier waarop dit in de regelgeving wordt uitgewerkt.

Goed nieuws voor Nederlandse beleggers: Nederland en Hongkong laten beleggingsinstellingen toe op elkaars markt

Nieuws | 15 mei 2019
Dufas is verheugd over het Memorandum of Understanding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Hongkongse toezichthouder Securities and Futures Commission (SFC) om elkaars markt open te stellen voor bepaalde typen beleggingsfondsen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties