Home - Nieuws - Goed nieuws voor Nederlandse beleggers
15 mei 2019

Goed nieuws voor Nederlandse beleggers

DUFAS is verheugd over het Memorandum of Understanding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Hongkongse toezichthouder Securities and Futures Commission (SFC) om elkaars markt open te stellen voor bepaalde typen beleggingsfondsen.

Enthousiasme

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, reageert enthousiast op het bericht: "Het levert veel kansen voor Nederlandse beleggers die willen investeren in China. Het is lastig om op de Chinese markt de juiste aandelen en obligaties te kiezen. Dat vereist veel lokale kennis. Nu krijgen beleggers - zowel institutioneel als particulier - directe toegang tot de expertise van de asset managers in Hongkong. Voor de beleggingsinstellingen in Nederland levert het ook kansen op. Zij kunnen nu makkelijker hun fondsen aanbieden aan Chinese beleggers. De beleggingsmarkt in China groeit hard en er is behoefte aan aanbieders met ervaring in meer lange termijn beleggen."

Meer informatie

De AFM maakte vandaag het nieuws bekend. Lees hier het persbericht van de AFM. Hier tref je ook het Memorandum of Understanding (MoU) tussen AFM en SFC, de AFM vereisten en proces voor wederzijdse erkenning en Hongkong-fondsen, een SFC-circulaire voor Nederlandse ICBE's en een FAQ.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 28 september 2023
Elke twee jaar benoemen we nieuwe voorzitters voor onze commissies en expertgroepen. Met trots maken we bekend wie zijn benoemd vanaf 1 oktober.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur

Nieuws | 10 februari 2023
Al jaren wordt het hart van ons kenniscentrum gevormd door onze commissies en expertgroepen. Het is een actief kenniscentrum waarin leden kennis delen en ervaringen uitwisselen – met elkaar én met inhoudsdeskundigen van de toezichthouders en beleidsmakers.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties