Home - Nieuws - Goed nieuws voor Nederlandse beleggers
15 mei 2019

Goed nieuws voor Nederlandse beleggers

DUFAS is verheugd over het Memorandum of Understanding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Hongkongse toezichthouder Securities and Futures Commission (SFC) om elkaars markt open te stellen voor bepaalde typen beleggingsfondsen.

Enthousiasme

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, reageert enthousiast op het bericht: "Het levert veel kansen voor Nederlandse beleggers die willen investeren in China. Het is lastig om op de Chinese markt de juiste aandelen en obligaties te kiezen. Dat vereist veel lokale kennis. Nu krijgen beleggers - zowel institutioneel als particulier - directe toegang tot de expertise van de asset managers in Hongkong. Voor de beleggingsinstellingen in Nederland levert het ook kansen op. Zij kunnen nu makkelijker hun fondsen aanbieden aan Chinese beleggers. De beleggingsmarkt in China groeit hard en er is behoefte aan aanbieders met ervaring in meer lange termijn beleggen."

Meer informatie

De AFM maakte vandaag het nieuws bekend. Lees hier het persbericht van de AFM. Hier tref je ook het Memorandum of Understanding (MoU) tussen AFM en SFC, de AFM vereisten en proces voor wederzijdse erkenning en Hongkong-fondsen, een SFC-circulaire voor Nederlandse ICBE's en een FAQ.

 

Misschien vind je dit ook interessant

AIFMD-review: beperkte aanpassingen maar toch paar zorgpunten

Nieuws | 12 januari 2022
Hoewel de voorgestelde aanpassingen in de richtlijn beperkt lijken, besloot onze AIFMD-expertgroep toch om een aantal opmerkingen over het voorstel te delen met het ministerie van Financiën.

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 15 september 2021
Als voorzitter van onze Fiscale Commissie heeft Mark Steinbusch (Robeco) de weg vrijgemaakt om ook de andere commissies voor te laten zitten door DUFAS-leden. Deze zomer deden we hiervoor een oproep. Met trots maken we vandaag bekend wie zijn benoemd.

TEAM | Even voorstellen: Stephen Ivan aan den Toorn en Trudy Winnemuller

Nieuws | 01 september 2021
Aankomende maanden versterken Stephen Ivan aan den Toorn (roepnaam: Ivan) en Trudy Winnemuller het DUFAS-team. Ivan gaat aan de slag als policy advisor sustainability en Trudy als manager regulatory affairs. Beiden nemen een berg aan kennis en ervaring mee.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties