Home - Nieuws - Hoe werkt de sector aan het Klimaatcommitment?
12 november 2021

Hoe werkt de sector aan het Klimaatcommitment?

De overheid heeft als doel om de broeikasgasuitstoot in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Om hieraan bij te dragen hebben 54 financiële instellingen zich gecommitteerd om vanaf dit jaar te rapporteren over de klimaatimpact van hun relevante financieringen en beleggingen. Het Klimaatcommitment is in 2019 ondertekend door ongeveer 15 vermogensbeheerders, die in Nederland actief zijn. Hoe dragen zij bij aan het Klimaatcommitment? 6 mooie voorbeelden van een paar van onze leden hoe zij bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering.

Bekijk de voorbeelden uit onze sector

Meer informatie

Wil je meer weten over de voortgangsrapportage? Lees meer over de bijdrage van de sector aan het klimaatakkoord.

Misschien vind je dit ook interessant

Nu gratis beschikbaar: EFAMA-factbook 2022

Nieuws | 06 juli 2022
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2022: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

Publicatie Kamerbrief over beleidsagenda voor duurzame financiering

Nieuws | 09 juni 2022
Op 7 juni stuurde de minister van Financiën, Kaag, de Tweede Kamer een brief met de beleidsagenda voor duurzame financiering. Hierin wordt dieper ingegaan op de verduurzaming van de financiële markten.

Belangrijke publicaties en guidance rondom SFDR

Nieuws | 07 juni 2022
In korte tijd 3 publicaties over de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR): de EC's Q&A, ESA's verduidelijkingen over de SFDR RTS en ESMA's supervisory briefing over duurzaamheidsrisico's en rapportages voor asset management.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties