Home - Nieuws - INTERVIEW | Iris van de Looij in IEX Profs over duurzaamheid, de connectie met de maatschappij en haar ambities met DUFAS
17 april 2019

INTERVIEW | Iris van de Looij in IEX Profs over duurzaamheid, de connectie met de maatschappij en haar ambities met DUFAS

In een interview in IEX Profs vertelde Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, over duurzaamheid, de connectie met de maatschappij en haar ambities met DUFAS.

Duurzaamheid

"Hét onderwerp voor de beleggingsindustrie voor de komende jaren is duurzaamheid. Dat gaat de markt enorm veranderen", vertelt Iris. "Dat biedt de sector de mogelijkheid om de connectie te maken met de maatschappij. Deze maatschappelijke connectie wordt ook relevanter, omdat burgers steeds verantwoordelijker worden voor de opbouw van eigen vermogen."

Ambities

Over haar ambities met DUFAS zegt ze: "Het sentiment over de financiële sector verbeteren en binnen de sector 'asset managers' zichtbaarder maken. Assetmanagers zijn er onderdeel van, maar zij zijn geen bank of verzekeraar.'

Lees het hele interview

Misschien vind je dit ook interessant

Karin van Baardwijk treedt toe tot DUFAS-bestuur

Nieuws | 12 januari 2022
Deze maand is Karin van Baardwijk, CEO van Robeco, toegetreden tot het bestuur van DUFAS. Ze neemt de CEO-positie bij Robeco over van Gilbert Van Hassel en daarmee ook de positie in ons bestuur.

Barbara Bakker treedt toe tot DUFAS-bestuur

Nieuws | 28 oktober 2021
Bas NieuweWeme, global CEO van Aegon Asset Management, heeft met instemming van het bestuur zijn bestuurszetel aan Barbara Bakker, CEO van Aegon Asset Management Nederland, overgedragen.

DUFAS | Publicatie jaarverslag 2020

Nieuws | 23 juni 2021
Op 23 juni publiceerde DUFAS haar jaarverslag over 2020 dat tijdens de ALV vastgesteld is. We blikken terug op een bijzonder en angstig jaar met gelukkig ook genoeg goed nieuws.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties