Home - Nieuws - INTERVIEW | Iris van de Looij in IEX Profs over duurzaamheid, de connectie met de maatschappij en haar ambities met DUFAS
17 april 2019

INTERVIEW | Iris van de Looij in IEX Profs over duurzaamheid, de connectie met de maatschappij en haar ambities met DUFAS

In een interview in IEX Profs vertelde Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, over duurzaamheid, de connectie met de maatschappij en haar ambities met DUFAS.

Duurzaamheid

"Hét onderwerp voor de beleggingsindustrie voor de komende jaren is duurzaamheid. Dat gaat de markt enorm veranderen", vertelt Iris. "Dat biedt de sector de mogelijkheid om de connectie te maken met de maatschappij. Deze maatschappelijke connectie wordt ook relevanter, omdat burgers steeds verantwoordelijker worden voor de opbouw van eigen vermogen."

Ambities

Over haar ambities met DUFAS zegt ze: "Het sentiment over de financiële sector verbeteren en binnen de sector 'asset managers' zichtbaarder maken. Assetmanagers zijn er onderdeel van, maar zij zijn geen bank of verzekeraar.'

Lees het hele interview

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

Nieuws | 13 mei 2024
Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren. In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector haar internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. 

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties