Home - Nieuws - “Meer regie en snelheid nodig bij klimaattransitie”
20 mei 2021

“Meer regie en snelheid nodig bij klimaattransitie”

De klimaattransitie moet sneller om de Parijse klimaatdoelen te halen. Wanneer de overheid een stevige regierol neemt en onzekerheden over toekomstig klimaatbeleid doorbreekt, kan de financiële sector haar klanten en deelnemers nog beter ondersteunen met gerichte klimaatinvesteringen. Zo schrijven de samenwerkende partijen onder het klimaatcommitment van de financiële sector in een brief aan informateur Hamer.

Bekijk de brief aan de informateur

Inzet op 4 prioriteiten

Om de inspanningen van de sector effectiever te laten zijn, en daarmee bij te dragen aan de versnelling van de klimaattransitie, vragen we het nieuwe kabinet in de brief om op de volgende prioriteiten in te zetten:

  1. Vaststellen van per sector uitgewerkte nationale transitiepaden in de reële economie met tussentijdse doelen om duidelijke kaders voor een succesvolle klimaattransitie te scheppen.
  2. De ontwikkeling van en toegang tot klimaatgerelateerde data op basis waarvan reële emissies worden gereflecteerd en duurzame activiteiten kunnen worden geïdentificeerd.
  3. Een uniforme, eenvoudige en proportionele rapportagemethode voor het bedrijfsleven, waarbij privacy gewaarborgd blijft, maar de financiële sector deze data wel kan koppelen aan financieringen en beleggingen
  4. Stimuleren publiek-private samenwerking in financiering.

Meer informatie

Lees de brief aan de informateur of neem contact op met Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS. 

Misschien vind je dit ook interessant

250 jaar beleggingsfondsen

Nieuws | 15 december 2024
Ter gelegenheid van het 250 jaar geleden opgerichte eerste beleggingsfonds ter wereld, Eendragt Maakt Magt, vond er vandaag op Beursplein 5 een bijzondere gongceremonie plaats.

Nederlanders lopen jaarlijks honderden tot duizenden euro's mis door gebrek aan kennis over beleggen

Nieuws | 06 december 2024
Veel Nederlanders missen financieel rendement door een gebrek aan kennis over beleggen. Uit onderzoek van DVJ Insights, uitgevoerd in opdracht van DUFAS, blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders zelf zegt te weinig kennis te hebben om te beleggen.

OPINIE | De overheid moet ook zelf bijdragen aan de rekening van financieel toezicht

Nieuws | 04 december 2024
In tien jaar tijd stegen de kosten voor financieel toezicht in Nederland met 53%. Om de kosten te temperen en het vestigingsklimaat te bevorderen, moet de overheid reflecteren en meebetalen, schrijft Jeroen van Wijngaarden in het Financieel Dagblad.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties