Home - Nieuws - Minister Koolmees van SZW maakt duidelijk dat fiduciair beheer mogelijk blijft
05 december 2018

Minister Koolmees van SZW maakt duidelijk dat fiduciair beheer mogelijk blijft

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees, heeft in zijn Memorie van Antwoord op vragen gesteld door Eerste Kamerleden van CDA, VVD, PvdA en D66, verduidelijkt dat fiduciair beheer nog steeds mogelijk blijft. Hierover was onduidelijk ontstaan door het amendement van Tweede Kamerlid Omtzigt op de Verzamelwet Pensioenen 2019.

Duidelijkheid over eindverantwoordelijkheid voor toezicht

De minister stelt in antwoord aan de Eerste Kamer: "Het pensioenfonds is en blijft eindverantwoordelijk voor het toezicht en voor eventuele bijsturing. Deze rol en taakverdeling is veelal reeds bestaande praktijk en wordt door de sector gestimuleerd middels de Principes Fiduciair Beheer, maar wordt nu dus duidelijk in de wet neergelegd. Voor een pensioenfonds dat reeds volgens deze regels werkte verandert er niets, anderen zullen het toezicht op de uitbestede diensten beter moeten uitvoeren."

Misschien vind je dit ook interessant

Week van het Geld

Nieuws | 11 maart 2024
Van 11 t/m 15 maart is het de ‘Week van het geld’. Deze week staat in het teken van het financieel bewust maken van leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Voor ons is financiële educatie een belangrijk speerpunt.

AFTERMOVIE | Asset Management College Tour Utrecht

Nieuws | 08 maart 2024
Op donderdag 29 februari vond de DUFAS Asset Management College Tour plaats aan de Universiteit Utrecht. Het was een geslaagde editie, waarbij de CEO's, Karin van Baardwijk van Robeco en Martijn Rozemuller van VanEck, uitgebreid werden bevraagd over hun ervaringen in de asset management sector.

TEAM | Even voorstellen: Marlon Jansen

Nieuws | 21 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Marlon Jansen als manager public affairs & communications. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Marlon beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties