Home - Nieuws - Minister Koolmees van SZW maakt duidelijk dat fiduciair beheer mogelijk blijft
05 december 2018

Minister Koolmees van SZW maakt duidelijk dat fiduciair beheer mogelijk blijft

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees, heeft in zijn Memorie van Antwoord op vragen gesteld door Eerste Kamerleden van CDA, VVD, PvdA en D66, verduidelijkt dat fiduciair beheer nog steeds mogelijk blijft. Hierover was onduidelijk ontstaan door het amendement van Tweede Kamerlid Omtzigt op de Verzamelwet Pensioenen 2019. De minister stelt in antwoord aan de Eerste Kamer: 'Het pensioenfonds is en blijft eindverantwoordelijk voor het toezicht en voor eventuele bijsturing. Deze rol en taakverdeling is veelal reeds bestaande praktijk en wordt door de sector gestimuleerd middels de Principes Fiduciair Beheer, maar wordt nu dus duidelijk in de wet neergelegd. Voor een pensioenfonds dat reeds volgens deze regels werkte verandert er niets, anderen zullen het toezicht op de uitbestede diensten beter moeten uitvoeren.'

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op de Wet implementatie grensoverschrijdende distributiebeleggingsfondsen

Nieuws | 03 maart 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie over de Wet implementatie grensoverschrijdende distributie beleggingsinstellingen en icbe’s. Dit wetsvoorstel implementeert de Europese richtlijn van 20 juni 2019.

Marjolein de Jong-Knol (ING) over ontwikkelingen rente-benchmarks

Nieuws | 09 december 2020
Sinds het LIBOR-schandaal in 2012, werken partijen in de markt nauw samen met wetgevers en toezichthouders om referentierentes te hervormen of om hier alternatieven voor te vinden.

DUFAS-input Tweede Kamerverkiezingen

Nieuws | 02 juli 2020
Input verkiezingsprogramma's namens sector … In maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Vele politieke partijen werken nu aan het verkiezingsprogramma. Een goed moment om met partijen in gesprek te gaan over punten die voor onze sector belangrijk zijn.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties