Home - Nieuws - Minister Koolmees van SZW maakt duidelijk dat fiduciair beheer mogelijk blijft
05 december 2018

Minister Koolmees van SZW maakt duidelijk dat fiduciair beheer mogelijk blijft

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees, heeft in zijn Memorie van Antwoord op vragen gesteld door Eerste Kamerleden van CDA, VVD, PvdA en D66, verduidelijkt dat fiduciair beheer nog steeds mogelijk blijft. Hierover was onduidelijk ontstaan door het amendement van Tweede Kamerlid Omtzigt op de Verzamelwet Pensioenen 2019.

Duidelijkheid over eindverantwoordelijkheid voor toezicht

De minister stelt in antwoord aan de Eerste Kamer: "Het pensioenfonds is en blijft eindverantwoordelijk voor het toezicht en voor eventuele bijsturing. Deze rol en taakverdeling is veelal reeds bestaande praktijk en wordt door de sector gestimuleerd middels de Principes Fiduciair Beheer, maar wordt nu dus duidelijk in de wet neergelegd. Voor een pensioenfonds dat reeds volgens deze regels werkte verandert er niets, anderen zullen het toezicht op de uitbestede diensten beter moeten uitvoeren."

Misschien vind je dit ook interessant

Karin van Baardwijk treedt toe tot DUFAS-bestuur

Nieuws | 12 januari 2022
Deze maand is Karin van Baardwijk, CEO van Robeco, toegetreden tot het bestuur van DUFAS. Ze neemt de CEO-positie bij Robeco over van Gilbert Van Hassel en daarmee ook de positie in ons bestuur.

Barbara Bakker treedt toe tot DUFAS-bestuur

Nieuws | 28 oktober 2021
Bas NieuweWeme, global CEO van Aegon Asset Management, heeft met instemming van het bestuur zijn bestuurszetel aan Barbara Bakker, CEO van Aegon Asset Management Nederland, overgedragen.

DUFAS | Publicatie jaarverslag 2020

Nieuws | 23 juni 2021
Op 23 juni publiceerde DUFAS haar jaarverslag over 2020 dat tijdens de ALV vastgesteld is. We blikken terug op een bijzonder en angstig jaar met gelukkig ook genoeg goed nieuws.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties