Home - Nieuws - TEAM | Randy Pattiselanno in dienst bij DUFAS
01 juli 2019

TEAM | Randy Pattiselanno in dienst bij DUFAS

Per 1 juli is Randy Pattiselanno als Manager Strategy & Regulatory Affairs in dienst getreden van DUFAS. Zijn aandachtsgebieden zijn, naast financiële regelgeving, strategie en beleid van DUFAS. Randy was sinds 1 september 2018 al op interim basis werkzaam voor DUFAS als senior policy advisor. Eerder vervulde hij senior juridische functies bij ABN AMRO.

Strategie

Randy Pattiselanno gaat de directie en het bestuur DUFAS ondersteunen bij het formuleren van de strategie en positionering van DUFAS als branchevereniging. Ook adviseert hij bij het inrichten van de DUFAS-organisatie met de bijbehorende rollen, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van commissies, werkgroepen, directie en bestuur.

Beleid

Een andere belangrijke taak is het vaststellen welke onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving prioriteit moeten krijgen. Het formuleren van statements en opinies en meedenken over stakeholderstrategieën die betrekking hebben op deze kerndossiers sluit bij deze taak aan. De komende jaren is duurzaamheid een van de belangrijkste onderwerpen voor de assetmanagementsector. Randy is de trekker binnen het DUFAS-team op het gebied van duurzaam beleggen en de regelgeving die op dat gebied wordt ontwikkeld.

Achtergrond

Randy Pattiselanno heeft sinds 2002 verschillende senior juridische functies bij ABN AMRO Bank vervuld. Hij heeft onder meer leidinggegeven aan het legal team dat ABN AMRO Private Banking juridisch adviseerde en ondersteunde op het gebied van beleggen. Hij was nauw betrokken bij de implementatie van MiFID II binnen ABN AMRO. Verder was hij voorzitter van de NVB Expertpool MiFID II. Eerder heeft hij bij PwC Legal Services veel ervaring opgedaan met het opzetten van en adviseren over beleggingsfondsen. Randy Pattiselanno is lid van de Adviesraad Financieel Recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen en verbonden als docent bij de door deze academie aangeboden postdoctorale Registeropleiding Financieel Recht.

Misschien vind je dit ook interessant

VACATURE | Gezocht: policy advisor regulatory affairs

Nieuws | 26 januari 2022
Wil jij meewerken aan effectieve (Europese) regelgeving van financiële instellingen en markten, in het bijzonder voor de vermogensbeheersector? En ben jij geïnteresseerd in de manier waarop (Europese) financiële regelgeving de bedrijfsvoering van vermogensbeheerders beïnvloedt?

Nieuwe collega komt vast in dienst

Nieuws | 12 januari 2022
We zijn verheugd te melden dat Ivan aan den Toorn vanaf 1 maart ons team vast komt versterken als policy advisor sustainability. Tot die tijd vervangt Peiyao Liu, duurzaamheidsexpert bij KPMG, Ivans functie.

AIFMD-review: beperkte aanpassingen maar toch paar zorgpunten

Nieuws | 12 januari 2022
Hoewel de voorgestelde aanpassingen in de richtlijn beperkt lijken, besloot onze AIFMD-expertgroep toch om een aantal opmerkingen over het voorstel te delen met het ministerie van Financiën.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties