Home - Nieuws - TEAM | Randy Pattiselanno in dienst bij DUFAS
01 juli 2019

TEAM | Randy Pattiselanno in dienst bij DUFAS

Per 1 juli is Randy Pattiselanno als Manager Strategy & Regulatory Affairs in dienst getreden van DUFAS. Zijn aandachtsgebieden zijn, naast financiële regelgeving, strategie en beleid van DUFAS. Randy was sinds 1 september 2018 al op interim basis werkzaam voor DUFAS als senior policy advisor. Eerder vervulde hij senior juridische functies bij ABN AMRO.

Strategie

Randy Pattiselanno gaat de directie en het bestuur DUFAS ondersteunen bij het formuleren van de strategie en positionering van DUFAS als branchevereniging. Ook adviseert hij bij het inrichten van de DUFAS-organisatie met de bijbehorende rollen, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van commissies, werkgroepen, directie en bestuur.

Beleid

Een andere belangrijke taak is het vaststellen welke onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving prioriteit moeten krijgen. Het formuleren van statements en opinies en meedenken over stakeholderstrategieën die betrekking hebben op deze kerndossiers sluit bij deze taak aan. De komende jaren is duurzaamheid een van de belangrijkste onderwerpen voor de assetmanagementsector. Randy is de trekker binnen het DUFAS-team op het gebied van duurzaam beleggen en de regelgeving die op dat gebied wordt ontwikkeld.

Achtergrond

Randy Pattiselanno heeft sinds 2002 verschillende senior juridische functies bij ABN AMRO Bank vervuld. Hij heeft onder meer leidinggegeven aan het legal team dat ABN AMRO Private Banking juridisch adviseerde en ondersteunde op het gebied van beleggen. Hij was nauw betrokken bij de implementatie van MiFID II binnen ABN AMRO. Verder was hij voorzitter van de NVB Expertpool MiFID II. Eerder heeft hij bij PwC Legal Services veel ervaring opgedaan met het opzetten van en adviseren over beleggingsfondsen. Randy Pattiselanno is lid van de Adviesraad Financieel Recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen en verbonden als docent bij de door deze academie aangeboden postdoctorale Registeropleiding Financieel Recht.

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties