Home - Nieuws - Belangrijke publicaties en guidance rondom SFDR
07 juni 2022

Belangrijke publicaties en guidance rondom SFDR

In korte tijd 3 publicaties over de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR): de EC's Q&A (25 mei), ESA's verduidelijkingen over de SFDR RTS (2 juni) en ESMA's supervisory briefing over duurzaamheidsrisico's en rapportages voor asset management (31 mei). Samen met onze SFDR-expertgroep bespreken we de mogelijke gevolgen van deze publicaties voor assetmanagers.

Bekijk de Q&A

Bekijk de verduidelijkingen (in English)

Bekijk de supervisory briefing (in English)

Misschien vind je dit ook interessant

Publicatie Kamerbrief over beleidsagenda voor duurzame financiering

Nieuws | 09 juni 2022
Op 7 juni stuurde de minister van Financiën, Kaag, de Tweede Kamer een brief met de beleidsagenda voor duurzame financiering. Hierin wordt dieper ingegaan op de verduurzaming van de financiële markten.

"Van elkaar leren over de sectoren heen – een van de krachten van het Klimaatcommitment"

Nieuws | 29 maart 2022
Afgelopen Klimaatwerkconferentie stond in het teken van de actieplannen en reductiedoelstellingen die de financiële sector dit jaar oplevert en de publieke druk die er op de sector is om voldoende stappen te maken. We blikken met je terug op een geslaagde middag.

Financiële sector steekt hand uit naar ministers over klimaat

Nieuws | 29 maart 2022
De financiële sector hoopt voor de zomer met het kabinet in gesprek te gaan over de visie op de verduurzaming van de financiële sector die het kabinet wil delen met de Tweede Kamer.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties