Home - Nieuws - TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart
04 januari 2023

TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart

Samen met Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS, werken we aan de lobby op een aantal dossiers. Maar ook aan de bekendheid van de sector bij de meest belangrijke stakeholders. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor Den Haag de belangrijkste onderwerpen voor 2023? En heeft Pieter nog lees- of luistertips voor de vakantieperiode?

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar bij DUFAS?

"Ik denk dat we de sector weer wat beter hebben gepositioneerd naar de buitenwacht, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een groot stakeholderonderzoek in het najaar. Ook was het fijn om elkaar weer vaker fysiek te zien!"

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Allereerst natuurlijk de verduurzaming van de financiële sector. Daarover wacht ons een belangrijk Kamerdebat in maart. En we gaan natuurlijk aan de slag met een actieplan naar aanleiding van het stakeholderonderzoek. Maar ik kijk er ook naar uit om de 20-jarige verjaardag van DUFAS met onze leden te vieren!"

Heb je nog een (podcast- of luister)tip voor de kerstvakantieperiode?

"Het politieke boek van het jaar was wat mij betreft 'Sywerts Miljoenen: de jacht op het mondkapjesgoud'. Alles komt daar samen: van het succesvol bespelen van de media tot beeldvorming in de politiek."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Nieuws | 06 januari 2023
Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | DORA wordt belangrijk nieuw dossier

Nieuws | 02 januari 2023
Manouk Fles kwam in september bij het DUFAS-team als manager regulatory affairs. Hoe heeft ze haar eerste maanden ervaren? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor regulatory affairs in 2023 en heeft zij nog lees- of luister tips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

TEAM | "2023 wordt ook een feestelijk jaar"

Nieuws | 31 december 2022
Een van de drijvende krachten achter DUFAS is algemeen directeur Iris van de Looij. Hoe heeft zij het afgelopen jaar ervaren? Wat zijn voor haar de belangrijkste onderwerpen voor 2023 en heeft zij nog lees- of luistertips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties