Home - Nieuws - TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart
04 januari 2023

TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart

Samen met Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS, werken we aan de lobby op een aantal dossiers. Maar ook aan de bekendheid van de sector bij de meest belangrijke stakeholders. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor Den Haag de belangrijkste onderwerpen voor 2023? En heeft Pieter nog lees- of luistertips voor de vakantieperiode?

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar bij DUFAS?

"Ik denk dat we de sector weer wat beter hebben gepositioneerd naar de buitenwacht, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een groot stakeholderonderzoek in het najaar. Ook was het fijn om elkaar weer vaker fysiek te zien!"

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Allereerst natuurlijk de verduurzaming van de financiële sector. Daarover wacht ons een belangrijk Kamerdebat in maart. En we gaan natuurlijk aan de slag met een actieplan naar aanleiding van het stakeholderonderzoek. Maar ik kijk er ook naar uit om de 20-jarige verjaardag van DUFAS met onze leden te vieren!"

Heb je nog een (podcast- of luister)tip voor de kerstvakantieperiode?

"Het politieke boek van het jaar was wat mij betreft 'Sywerts Miljoenen: de jacht op het mondkapjesgoud'. Alles komt daar samen: van het succesvol bespelen van de media tot beeldvorming in de politiek."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

VACATURE | Gezocht: Communicatieadviseur/persvoorlichter

Nieuws | 22 november 2023
Mensen die in Nederland elke maand iets opzij leggen voor later doen dat vaak via één van de leden van DUFAS: assetmanagers beheren een collectief vermogen van 1,5 miljard. Ze proberen niet alleen een goed rendement te halen, maar ook bij te dragen aan een betere wereld voor mens en milieu.

TEAM | Even voorstellen: Jeroen van Wijngaarden

Nieuws | 15 november 2023
Na zijn eerste weken als algemeen directeur van DUFAS draait Jeroen van Wijngaarden inmiddels op volle toeren mee. Benieuwd naar het nieuwe gezicht achter DUFAS? We stelden Jeroen een paar vragen om hem beter te leren kennen.

Nieuw gezicht van DUFAS

Nieuws | 05 oktober 2023
Vanaf 1 november wordt Jeroen van Wijngaarden de nieuwe algemeen directeur van DUFAS.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties