Home - Nieuws - TEAM | Eric Zwaap organiseert DUFAS-College Tour
05 juli 2023

TEAM | Eric Zwaap organiseert DUFAS-College Tour

Eric Zwaap versterkt ons team tijdelijk als projectmanager voor de College Tour, die na de zomer van start gaat. Met meer dan 25 jaar werkervaring in de financiële sector neemt Eric een berg aan kennis en ervaring met zich mee. Om hem beter te leren kennen, stelden we Eric een paar vragen.

Wat is je werkachtergrond?

"Na mijn studie ben ik bij toeval in de marketinghoek van de financiële dienstverlening terecht gekomen en dat is grotendeels mijn basis gebleven. Marketing, communicatie, product- en projectmanagement en de laatste jaren meer en meer customer journey-management. Nadat ik genoeg ervaring had opgedaan, ben ik in 2009 als interimmanager verdergegaan. Op die manier heb ik veel aanbieders kunnen helpen bij het verbeteren van hun dienstverlening. Voor een groot gedeelte bij hypotheekaanbieders, maar ook voor andere financiële instellingen heb ik opdrachten mogen uitvoeren. Sinds het voorjaar ben ik verbonden aan DUFAS voor het organiseren van de College Tour. Daarnaast ben ik actief in een compleet andere branche en hou ik mij als product owner bezig met het verbeteren van de donor journey bij Sanquin."

Wat is het doel van de DUFAS-College Tour?

"Vanuit DUFAS willen we graag de zichtbaarheid van de vermogensbeheersector verbeteren. Het gebrek aan kennis van onze sector speelt ook een grote rol bij de 'battle for talent'. Het bestuur van DUFAS heeft besloten dat we daar als sector meer samen in kunnen optrekken. Om hier invulling aan te geven, is het idee ontstaan om een College Tour te organiseren. CEO's van tien assetmanagers hebben zich al gecommitteerd om langs te gaan bij universiteiten."

Kan je al iets vertellen over de invulling en opzet van de College Tour?

"Ja zeker! Met de College Tour richten we ons op kennisoverdracht bij universiteiten. In een setting zoals de 'college tour' op televisie, gaat een gespreksleider een aantal (bestuurs)leden van DUFAS interviewen op het podium. We bereiden hiervoor een bepaald onderwerp voor en vullen dit in het gesprek aan met ervaringen vanuit de branche. Op verschillende manieren betrekken we de studenten in het gesprek en zij kunnen zelf ook vragen stellen. Naast deze event-vorm bieden we de tour ook als een gastcollege aan. De eerste concrete data met universiteiten zijn intussen gepland en we gaan dit najaar concreet van start!"

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

Twee succesvolle edities College Tour

Nieuws | 04 maart 2024
In de laatste week van februari vonden zowel de DUFAS Asset Management College Tour op de VU Amstedam als op de Universiteit Utrecht plaats. Het waren twee geslaagde edities waarbij de CEO’s uitgebreid bevraagd werden over het werk in de asset management sector.

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Our 2023 milestones

Nieuws | 20 december 2023
The DUFAS team wishes you happy holidays and warmest wishes. We would like to take this opportunity to briefly look back at our 2023 milestones. Looking forward to working with you again in 2024!

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties