Home - Nieuws - TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment
06 januari 2023

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023? En heeft Maurits nog lees- of luistertips voor de vakantieperiode? We stelden Maurits 3 vragen.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar bij DUFAS?

"Ik heb een goed jaar achter de rug bij DUFAS. Het is fijn om bij DUFAS met zo'n prettig en capabel team te werken. Op gebied van het Klimaatcommitment heb ik veel samengewerkt met leden, de andere koepelorganisaties, KPMG en de ministeries van Financiën, en Economische Zaken en Klimaat. Deze contacten geven mij de mogelijkheid om de perspectieven van verschillende partijen te begrijpen en mijn netwerk uit te breiden."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Het Klimaatcommitment zal ook in 2023 voor mij prioriteit hebben. Ik verwacht dat DUFAS samen met haar leden weer grote stappen kan maken op dit onderwerp. In 2023 gaan we bijvoorbeeld moeten nadenken hoe we de rapportages van het Klimaatcommitment afstemmen op de vereisten die gelden vanuit de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) voor het rapporteren van de CO2-gerelateerde principal adverse indicators."

Heb je nog een (podcast- of luister-)tip voor de kerstvakantieperiode?

"Mijn tip is om eens te luisteren naar 'De Taalstaat', het radioprogramma dat elke zaterdag wordt uitgezonden tussen 11.00 en 13.00 uur op Radio 1. Het programma is een grote ode van presentator Frits Spits aan de Nederlandse taal. Hij bespreekt in het programma bijzondere woorden, mooi taalgebruik en draait prachtige Nederlandstalige liedjes."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

Nieuws | 13 mei 2024
Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren. In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector haar internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. 

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties