Home - Nieuws - TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment
06 januari 2023

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023? En heeft Maurits nog lees- of luistertips voor de vakantieperiode? We stelden Maurits 3 vragen.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar bij DUFAS?

"Ik heb een goed jaar achter de rug bij DUFAS. Het is fijn om bij DUFAS met zo'n prettig en capabel team te werken. Op gebied van het Klimaatcommitment heb ik veel samengewerkt met leden, de andere koepelorganisaties, KPMG en de ministeries van Financiën, en Economische Zaken en Klimaat. Deze contacten geven mij de mogelijkheid om de perspectieven van verschillende partijen te begrijpen en mijn netwerk uit te breiden."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Het Klimaatcommitment zal ook in 2023 voor mij prioriteit hebben. Ik verwacht dat DUFAS samen met haar leden weer grote stappen kan maken op dit onderwerp. In 2023 gaan we bijvoorbeeld moeten nadenken hoe we de rapportages van het Klimaatcommitment afstemmen op de vereisten die gelden vanuit de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) voor het rapporteren van de CO2-gerelateerde principal adverse indicators."

Heb je nog een (podcast- of luister-)tip voor de kerstvakantieperiode?

"Mijn tip is om eens te luisteren naar 'De Taalstaat', het radioprogramma dat elke zaterdag wordt uitgezonden tussen 11.00 en 13.00 uur op Radio 1. Het programma is een grote ode van presentator Frits Spits aan de Nederlandse taal. Hij bespreekt in het programma bijzondere woorden, mooi taalgebruik en draait prachtige Nederlandstalige liedjes."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

EFAMA-rapport: the European asset management industry in facts & figures

Nieuws | 10 januari 2023
In december publiceerde EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor assetmanagers, haar 14e editie van het Asset Management Report: Asset Management in Europe, an overview of the asset management industry.

TEAM | Belangrijk Kamerdebat over verduurzaming financiële sector in maart

Nieuws | 04 januari 2023
Samen met Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS, werken we aan de lobby op een aantal dossiers. Maar ook aan de bekendheid van de sector bij de meest belangrijke stakeholders. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor Den Haag de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | DORA wordt belangrijk nieuw dossier

Nieuws | 02 januari 2023
Manouk Fles kwam in september bij het DUFAS-team als manager regulatory affairs. Hoe heeft ze haar eerste maanden ervaren? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor regulatory affairs in 2023 en heeft zij nog lees- of luister tips voor deze vakantieperiode? We stelden haar 3 vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties