Home - Nieuws - UBP ondertekent Klimaatcommitment
04 juni 2021

UBP ondertekent Klimaatcommitment

UBP Asset management heeft zich op eigen initiatief officieel aangesloten bij het Klimaatcommitment van de financiële sector. In mei 2021 zette zij haar handtekening. Het totaal aantal partijen dat het commitment heeft ondertekend staat daarmee op 55.

“Wij willen ons graag publiekelijk committeren aan klimaatdoelen. Daar wordt door klanten en prospects ook steeds meer om gevraagd. Niet alleen in Nederland maar ook in landen als Zwitserland of België, is zo’n commitment echt iets waard,” zegt Frédéric Peemans, Head Benelux bij UBP Asset Management. 

Gemotiveerd

DUFAS-directeur Iris van de Looij prijst het initiatief van UBP om zich alsnog aan te sluiten: “UBP draait al bijna een jaar mee met de overleggen van de Klimaatwerkgroep. Ze zijn enorm gemotiveerd. Goed om te zien dat die motivatie gesterkt wordt door vraag vanuit de markt: klanten willen dat partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Dat bevestigt het belang van het Klimaatcommitment.” 

Eerste rapportage

De medewerkers van UBP Asset Management hebben afgelopen jaar onderzocht of zij kunnen voldoen aan de verplichte rapportages die horen bij het commitment. Via de klimaatwerkgroep van DUFAS volgden ze de ontwikkelingen rond de templates, definities en het raamwerk van KPMG. Dat betekent dat ze nu ook al helemaal klaar zijn om aan te sluiten en mee te doen aan de rapportage over 2020. Deze rapportage van alle aangesloten partijen wordt na de zomer aangeboden aan de Tweede Kamer. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over contact op met Iris van de Looij.

Misschien vind je dit ook interessant

VERSLAG | ESG-webinar Simmons & Simmons

Nieuws | 22 juni 2021
Op 17 juni organiseerde DUFAS samen met Simmons & Simmons een ESG-webinar. Daarin deelden zij de implicaties en bespraken zij de uitdagingen van onder andere de SFDR, EU Taxonomie en MiFID II.

DUURZAAM BELEGGEN | Iris te gast in BNR Zakendoen

Nieuws | 04 juni 2021
Op 3 juni was Iris van de Looij hoofdgast in het BNR-nieuwsprogramma Zakendoen. Aanleiding voor de uitnodiging was onze podcastserie ‘Waarom beleggen mensen (niet)?’ Maar het gesprek ging ook over de transitie in de sector naar duurzaamheid. Iris spreekt over ‘spaarbeleggen’ vs.

Klimaatwerkconferentie 2021: "Handen nog verder uit de mouwen"

Nieuws | 25 mei 2021
Afgelopen Klimaatwerkconferentie stond in het teken van NU versnellen én successen laten zien. Want in 2030 moet Nederland 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, was te gast. We blikken met je terug op een geslaagde Klimaatwerkconferentie.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties