Home - Nieuws - UBP ondertekent Klimaatcommitment
04 juni 2021

UBP ondertekent Klimaatcommitment

UBP Asset management heeft zich op eigen initiatief officieel aangesloten bij het Klimaatcommitment van de financiële sector. In mei 2021 zette zij haar handtekening. Het totaal aantal partijen dat het commitment heeft ondertekend staat daarmee op 55.

“Wij willen ons graag publiekelijk committeren aan klimaatdoelen. Daar wordt door klanten en prospects ook steeds meer om gevraagd. Niet alleen in Nederland maar ook in landen als Zwitserland of België, is zo’n commitment echt iets waard,” zegt Frédéric Peemans, Head Benelux bij UBP Asset Management. 

Gemotiveerd

DUFAS-directeur Iris van de Looij prijst het initiatief van UBP om zich alsnog aan te sluiten: “UBP draait al bijna een jaar mee met de overleggen van de Klimaatwerkgroep. Ze zijn enorm gemotiveerd. Goed om te zien dat die motivatie gesterkt wordt door vraag vanuit de markt: klanten willen dat partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Dat bevestigt het belang van het Klimaatcommitment.” 

Eerste rapportage

De medewerkers van UBP Asset Management hebben afgelopen jaar onderzocht of zij kunnen voldoen aan de verplichte rapportages die horen bij het commitment. Via de klimaatwerkgroep van DUFAS volgden ze de ontwikkelingen rond de templates, definities en het raamwerk van KPMG. Dat betekent dat ze nu ook al helemaal klaar zijn om aan te sluiten en mee te doen aan de rapportage over 2020. Deze rapportage van alle aangesloten partijen wordt na de zomer aangeboden aan de Tweede Kamer. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over contact op met Iris van de Looij.

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

Nieuws | 13 mei 2024
Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren. In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector haar internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. 

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties