Home - Nieuws - UBP ondertekent Klimaatcommitment
04 juni 2021

UBP ondertekent Klimaatcommitment

UBP Asset management heeft zich op eigen initiatief officieel aangesloten bij het Klimaatcommitment van de financiële sector. In mei 2021 zette zij haar handtekening. Het totaal aantal partijen dat het commitment heeft ondertekend staat daarmee op 55.

“Wij willen ons graag publiekelijk committeren aan klimaatdoelen. Daar wordt door klanten en prospects ook steeds meer om gevraagd. Niet alleen in Nederland maar ook in landen als Zwitserland of België, is zo’n commitment echt iets waard,” zegt Frédéric Peemans, Head Benelux bij UBP Asset Management. 

Gemotiveerd

DUFAS-directeur Iris van de Looij prijst het initiatief van UBP om zich alsnog aan te sluiten: “UBP draait al bijna een jaar mee met de overleggen van de Klimaatwerkgroep. Ze zijn enorm gemotiveerd. Goed om te zien dat die motivatie gesterkt wordt door vraag vanuit de markt: klanten willen dat partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Dat bevestigt het belang van het Klimaatcommitment.” 

Eerste rapportage

De medewerkers van UBP Asset Management hebben afgelopen jaar onderzocht of zij kunnen voldoen aan de verplichte rapportages die horen bij het commitment. Via de klimaatwerkgroep van DUFAS volgden ze de ontwikkelingen rond de templates, definities en het raamwerk van KPMG. Dat betekent dat ze nu ook al helemaal klaar zijn om aan te sluiten en mee te doen aan de rapportage over 2020. Deze rapportage van alle aangesloten partijen wordt na de zomer aangeboden aan de Tweede Kamer. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over contact op met Iris van de Looij.

Misschien vind je dit ook interessant

Stappenplan ter bescherming van biodiversiteit

Nieuws | 12 januari 2022
In december 2021 publiceerde de werkgroep Biodiversiteit van het Platform voor Duurzame Financiering een stappenplan om financiële instellingen te helpen bij het tegengaan van verlies van biodiversiteit.

Hoe werkt de sector aan het Klimaatcommitment?

Nieuws | 12 november 2021
De overheid heeft als doel om de broeikasgasuitstoot in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Om hieraan bij te dragen hebben 54 financiële instellingen zich gecommitteerd om vanaf dit jaar te rapporteren over de klimaatimpact van hun relevante financieringen en beleggingen.

VERSLAG | Meer aandacht voor klimaat en betere verdeling van rijkdom

Nieuws | 12 november 2021
Sander Heijne en Hendrik Noten schreven het boek Fantoomgroei, waarover DUFAS een event organiseerde op 10 november. Rens de Jong (BNR-presentator) ging in gesprek met Heijne over de zoektocht naar een economie voor een andere, betere wereld.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties