Home - Standpunten en publicaties - STAPPENPLAN | Hoe voorkom je dat uitbesteden een risico wordt?
09 december 2020

STAPPENPLAN | Hoe voorkom je dat uitbesteden een risico wordt?

Asset managers leggen steeds meer focus op hun core business en besteden daardoor vaker activiteiten uit. Toezichthouders kijken kritisch naar de manier waarop asset managers hierbij de risico's beheersen. Het recente onderzoek 'Keten in beeld' van de AFM toonde aan dat er op dit terrein nog veel te winnen is.

De vastlegging van afspraken kan beter en in veel gevallen ontbreken risicoanalyses en monitoring. Hoe voorkom je dat uitbesteden een onbeheersbaar risico wordt? Volg deze 10 stappen. 
 

DUFAS | Asset management uitbesteden in 10 stappen

Meer informatie
Deze tips zijn een concrete uitwerking van de punten die worden genoemd in het onderzoeksrapport 'Keten in beeld' van AFM. Veel punten lijken een open deur, maar in praktijk blijkt dat er toch te weinig wordt vastgelegd. Dit stappenplan helpt je op weg om de risico's die horen bij uitbesteding, te beheersen. Neem voor meer informatie  contact op met Fijtsia van Pelt, manager tax & regulatory affairs bij DUFAS.

Download als pdf

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie op de marketingcommunicatierichtlijnen van ESMA

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS heeft gereageerd op de consultatie van de European Securities and Markets Authority (ESMA) over de marketingcommunicatierichtlijnen. De richtlijnen zijn bedoeld voor beleggingsinstellingen in de EU.

Meer tijd nodig voor implementatie van de PRIIPs-KID

Standpunten en publicaties | 17 februari 2021
DUFAS is blij dat er sinds begin februari weer beweging zit in de PRIIPs-KID, de nieuwe standaard voor financiële bijsluiters.

COLUMN | Stop de informatie-overload voor retailbeleggers

Standpunten en publicaties | 18 december 2020
Het doel van veel regelgeving is het opheffen van de informatie-asymmetrie tussen informatie en kennis van de consument en de financiële instelling. Door een veelvoud van informatieverplichtingen op te leggen hoopt de wetgever dit tegen te gaan. Het is de vraag of dit werkt.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties