Home - Standpunten en publicaties - STAPPENPLAN | Hoe voorkom je dat uitbesteden een risico wordt?
09 december 2020

STAPPENPLAN | Hoe voorkom je dat uitbesteden een risico wordt?

Asset managers leggen steeds meer focus op hun core business en besteden daardoor vaker activiteiten uit. Toezichthouders kijken kritisch naar de manier waarop asset managers hierbij de risico's beheersen. Het recente onderzoek 'Keten in beeld' van de AFM toonde aan dat er op dit terrein nog veel te winnen is. De vastlegging van afspraken kan beter en in veel gevallen ontbreken risicoanalyses en monitoring. Hoe voorkom je dat uitbesteden een onbeheersbaar risico wordt? Volg deze 10 stappen. 
 

DUFAS | Asset management uitbesteden in 10 stappen

Meer informatie

Deze tips zijn een concrete uitwerking van de punten die worden genoemd in het onderzoeksrapport 'Keten in beeld' van AFM. Veel punten lijken een open deur, maar in praktijk blijkt dat er toch te weinig wordt vastgelegd. Dit stappenplan helpt je op weg om de risico's die horen bij uitbesteding, te beheersen. Neem voor meer informatie  contact op met Fijtsia van Pelt, manager tax & regulatory affairs bij DUFAS.

Download als pdf

Misschien vind je dit ook interessant

POSITION | DUFAS en NVB pleiten voor vereenvoudigde toegang tot retailbeleggingsproducten op Europees niveau

Standpunten en publicaties | 16 oktober 2023
Samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) pleiten we in een gezamenlijk statement voor het introduceren van een 'licht' regime voor niet-complexe, goed gespreide en gediversifieerde beleggingsproducten op Europees niveau.

INTERVIEW | Onze sector is maatschappelijk zeer relevant

Standpunten en publicaties | 04 mei 2022
Zij houdt van mensen en van veranderprojecten. Hoe groter de weerstand, hoe liever het haar is. Financial Investigator sprak met Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS. Benieuwd naar het gezicht van DUFAS en de Nederlandse vermogensbeheersector?

VIDEO | New pension contract: a call for action for all asset managers

Standpunten en publicaties | 31 juli 2020
Mere days before the FNV union voted in favor of the New Pension Contract, DUFAS and Deloitte organized a webinar on the impact it might have on asset management.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties