Home - Standpunten en publicaties - STAPPENPLAN | Hoe voorkom je dat uitbesteden een risico wordt?
09 december 2020

STAPPENPLAN | Hoe voorkom je dat uitbesteden een risico wordt?

Asset managers leggen steeds meer focus op hun core business en besteden daardoor vaker activiteiten uit. Toezichthouders kijken kritisch naar de manier waarop asset managers hierbij de risico's beheersen. Het recente onderzoek 'Keten in beeld' van de AFM toonde aan dat er op dit terrein nog veel te winnen is.

De vastlegging van afspraken kan beter en in veel gevallen ontbreken risicoanalyses en monitoring. Hoe voorkom je dat uitbesteden een onbeheersbaar risico wordt? Volg deze 10 stappen. 
 

DUFAS | Asset management uitbesteden in 10 stappen

Meer informatie
Deze tips zijn een concrete uitwerking van de punten die worden genoemd in het onderzoeksrapport 'Keten in beeld' van AFM. Veel punten lijken een open deur, maar in praktijk blijkt dat er toch te weinig wordt vastgelegd. Dit stappenplan helpt je op weg om de risico's die horen bij uitbesteding, te beheersen. Neem voor meer informatie  contact op met Fijtsia van Pelt, manager tax & regulatory affairs bij DUFAS.

Download als pdf

Misschien vind je dit ook interessant

COLUMN | Stop de informatie-overload voor retailbeleggers

Standpunten en publicaties | 04 januari 2021
Het doel van veel regelgeving is het opheffen van de informatie-asymmetrie tussen informatie en kennis van de consument en de financiële instelling. Door een veelvoud van informatieverplichtingen op te leggen hoopt de wetgever dit tegen te gaan. Het is de vraag of dit werkt.

COLUMN | Is ESG-regelgeving van Mifid II proporties?

Standpunten en publicaties | 14 juli 2020
In de aanloop naar de zomer beginnen zo langzamerhand een aantal partijen zich stuk te bijten op de aankomende ESG-regelgeving uit Brussel. Het gaat dan vooral om de nieuwe Europese transactieverplichtingen. Er wordt wel eens gezegd dat dit vergelijkbaar is met de implementatie van Mifid II.

CONSULTATIE | Clearing voor pensioenfondsen

Standpunten en publicaties | 24 juni 2020
"Central clearing einddoel, onder randvoorwaarden" Pensioenfondsen zijn nu nog vrijgesteld van centrale clearing. Met name omdat de verplichting om cash te storten, onevenredig drukt op de pensioenfondsen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties