Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | Reactie op NFRD: "Meer bedrijven moeten vallen onder NFRD"
24 juni 2020

CONSULTATIE | Reactie op NFRD: "Meer bedrijven moeten vallen onder NFRD"

Samen met vijf van onze leden in de NFRD-expertgroep, hebben we een reactie opgesteld op de NFRD-consultatie van de Europese Commissie. Non-financial Reporting Directive (NFRD) moet het voor asset managers onder andere mogelijk maken om een betere inschatting te maken van de duurzaamheid van de bedrijven waarin ze investeren. 

Kern van onze reactie

De kern van de DUFAS-reactie is dat wij geen gebrek zien aan niet-financiële informatie, maar dat de data die bedrijven rapporteren niet altijd relevant zijn. Wij vinden het wenselijk dat meer bedrijven onder NFRD gaan vallen. Ook zijn wij voorstander van strengere assurance-vereisten voor niet-financiële informatie. Ten slotte is DUFAS voorstander van een gecentraliseerde Europese database voor ESG-informatie, die tegen lage kosten beschikbaar is voor gebruikers. 

Bekijk consultatiereactie

Wat is NFRD?

NFRD staat voor Non-financial Reporting Directive en gaat over rapportagevereisten voor niet-financiële informatie door organisaties van openbaar belang (public interest entities). Met deze informatie kunnen asset managers een betere inschatting maken van de duurzaamheid van de bedrijven waarin ze investeren. Bovendien is de informatie nodig om te kunnen voldoen aan toekomstige rapportagevereisten zoals de Regulation on Sustainability Disclosures in the Financial Sector (SFDR). 

NFRD-expertgroep 

Onze reactie is tot stand gekomen in samenwerking met vijf van onze leden in onze NFRD-expertgroep. Onder leiding van Maurits Heldring en Randy Pattiselanno kwam de groep de afgelopen maanden vier keer virtueel bijeen.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS reageert op de consultatie klimaatmaatregelen financiële sector

Standpunten en publicaties | 19 februari 2024
Eind vorig jaar publiceerde het ministerie van Financiën hun lang verwachte consultatie voor de ‘Klimaatmaatregelen financiële sector’.

COLUMN | De pauzeknop?

Standpunten en publicaties | 09 februari 2024
Er is de afgelopen jaren een flinke hoeveelheid duurzaamheidsregelgeving uitgestort over het bedrijfsleven – en met name de financiële sector. Daarover vertelt Randy Pattiselanno meer in zijn nieuwste column op Investment Officer.

CONSULTATIE | DUFAS vraagt om duidelijkheid over toepassingsbereik CSRD

Standpunten en publicaties | 07 februari 2024
In een recente consultatie heeft de EFRAG, aangekondigd dat ze van plan is om verdere richtlijnen op te stellen voor duurzaamheidsrapportage door financiële ondernemingen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties