Home - Standpunten en publicaties - DUFAS denkt mee over prioriteiten richting Europese verkiezingen
26 juli 2023

DUFAS denkt mee over prioriteiten richting Europese verkiezingen

In juni 2024 zijn de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement. Politieke partijen zijn nu al volop bezig met het opstellen van hun partijprogramma's. Voor DUFAS hét moment om een aantal prioriteiten en concrete voorstellen ter overweging mee te geven op het gebied van duurzaamheid en retailbeleggingen, zodat ook huishoudens in andere lidstaten worden gestimuleerd om op de langere termijn te beleggen, bijvoorbeeld voor pensioen. Daarom stuurden we afgelopen week een position paper naar verschillende belangrijke stakeholders.

Bekijk ons position paper

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS response on ESG ratings and factors

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Last June, the European Commission published a consultation on a proposal for a regulation on Environmental, Social and Governance (ESG) ratings and sustainability risks in credit ratings.

DUFAS vraagt meer duidelijkheid over reikwijdte van CSRD-implementatiewet

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Afgelopen juli publiceerden de ministeries van Financiën en van Justitie en Veiligheid een openbare consultatie over de Wet implementatie richtlijn duurzaamheidsrapportering. Met deze implementatiewet wordt een deel van de nieuwe richtlijn omgezet in nationale wet- regelgeving.

DUFAS geeft input voor Tweede Kamerverkiezingen

Standpunten en publicaties | 01 augustus 2023
Op 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen, maar de politieke partijen zijn deze zomer al druk met het schrijven van de verkiezingsprogramma's. Een goed moment om met partijen in gesprek te gaan over punten die voor onze sector belangrijk te zijn.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties