Home - Nieuws - Barbara Bakker treedt toe tot DUFAS-bestuur
28 oktober 2021

Barbara Bakker treedt toe tot DUFAS-bestuur

In oktober is Barbara Bakker, CEO van Aegon Asset Management Nederland, toegetreden tot het bestuur van DUFAS. Bas NieuweWeme, global CEO van Aegon Asset Management, heeft met instemming van het bestuur zijn bestuurszetel aan haar overgedragen. “Barbara is de lokale vertegenwoordiger voor toezichthouders en andere lokale stakeholders. Zij zit dichter bij het Nederlandse vuur en bij de onderwerpen die doorgaans op de DUFAS-agenda staan”, aldus Bas. Bij DUFAS zijn we blij verheugd om Barbara te verwelkomen in ons bestuur.

Barbara Bakker: “Het is belangrijk om samen als sector op te trekken.”

Barbara Bakker is CEO van Aegon Asset Management Nederland en maakt onderdeel uit van de wereldwijde management board van Aegon Asset Management. Hieraan voorafgaand was Barbara Chief Risk Officer bij Aegon Asset Management Nederland. Voor die tijd hield ze zich bezig met Asset & Liability Management bij NIBC Bank. Barbara heeft Applied Mathematics gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en studeerde cum laude af. 

Over het toetreden tot het DUFAS-bestuur zegt Barbara: “Ik verwacht met mijn kennis en achtergrond veel waarde te kunnen toevoegen aan het DUFAS-bestuur. Het is in belang voor de hele sector dat we op een aantal onderwerpen samen optrekken en ik kijk ernaar uit om daaraan bij te dragen.”

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat, met ingang van 1 oktober 2021, uit de volgende elf personen:

Misschien vind je dit ook interessant

Wijzigingen in bestuurssamenstelling

Nieuws | 05 oktober 2023
In september is de bestuurssamenstelling veranderd. Daarbij nam Maureen Schlejen de bestuurspositie namens Achmea Investment Management over en zijn Jorg Sunderman namens Cardano en Olaf van den Heuvel namens Aegon Asset Management Nederland nieuw toegetreden.

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur

Nieuws | 24 mei 2023
Op 23 mei heeft DUFAS drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maureen Schlejen namens Cardano ACTIAM, Wilrik Sinia namens Mint Tower Capital Management en Steven Evers namens Triple Jump. Zij vervangen drie andere bestuurders, waarvan de bestuurstermijnen waren afgelopen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties