Home - Nieuws - Barbara Bakker treedt toe tot DUFAS-bestuur
28 oktober 2021

Barbara Bakker treedt toe tot DUFAS-bestuur

In oktober is Barbara Bakker, CEO van Aegon Asset Management Nederland, toegetreden tot het bestuur van DUFAS. Bas NieuweWeme, global CEO van Aegon Asset Management, heeft met instemming van het bestuur zijn bestuurszetel aan haar overgedragen. “Barbara is de lokale vertegenwoordiger voor toezichthouders en andere lokale stakeholders. Zij zit dichter bij het Nederlandse vuur en bij de onderwerpen die doorgaans op de DUFAS-agenda staan”, aldus Bas. Bij DUFAS zijn we blij verheugd om Barbara te verwelkomen in ons bestuur.

Barbara Bakker: “Het is belangrijk om samen als sector op te trekken.”

Barbara Bakker is CEO van Aegon Asset Management Nederland en maakt onderdeel uit van de wereldwijde management board van Aegon Asset Management. Hieraan voorafgaand was Barbara Chief Risk Officer bij Aegon Asset Management Nederland. Voor die tijd hield ze zich bezig met Asset & Liability Management bij NIBC Bank. Barbara heeft Applied Mathematics gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en studeerde cum laude af. 

Over het toetreden tot het DUFAS-bestuur zegt Barbara: “Ik verwacht met mijn kennis en achtergrond veel waarde te kunnen toevoegen aan het DUFAS-bestuur. Het is in belang voor de hele sector dat we op een aantal onderwerpen samen optrekken en ik kijk ernaar uit om daaraan bij te dragen.”

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat, met ingang van 1 oktober 2021, uit de volgende elf personen:

Misschien vind je dit ook interessant

Karin van Baardwijk treedt toe tot DUFAS-bestuur

Nieuws | 12 januari 2022
Deze maand is Karin van Baardwijk, CEO van Robeco, toegetreden tot het bestuur van DUFAS. Ze neemt de CEO-positie bij Robeco over van Gilbert Van Hassel en daarmee ook de positie in ons bestuur.

DUFAS | Publicatie jaarverslag 2020

Nieuws | 23 juni 2021
Op 23 juni publiceerde DUFAS haar jaarverslag over 2020 dat tijdens de ALV vastgesteld is. We blikken terug op een bijzonder en angstig jaar met gelukkig ook genoeg goed nieuws.

Erik van Houwelingen (CEO Kempen) in bestuur DUFAS

Nieuws | 23 juni 2021
Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering op 22 juni heeft DUFAS de samenstelling van haar bestuur opnieuw bepaald.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties