Home - Nieuws - Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur
24 mei 2023

Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur

Op 23 mei 2023 heeft DUFAS, tijdens de algemene ledenvergadering (ALV), drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maureen Schlejen namens Cardano ACTIAM, Wilrik Sinia namens Mint Tower Capital Management en Steven Evers namens Triple Jump. Daarnaast waren er een aantal andere wijzigingen in posities.

Afloop bestuurstermijnen

De nieuwe bestuursleden vervangen Jacco Maters van Anthos Fund and Asset Management, Jan Lodewijk Roebroek van BNP Paribas Asset Management en Jaap Westerling van Optimix, vanwege het aflopen van de bestuurstermijnen van deze organisaties.

Dank aan Jan Lodewijk Roebroek

DUFAS spreekt bijzonder grote dank uit aan Jan Lodewijk Roebroek die 16 jaar heeft deelgenomen aan het bestuur. Bovendien was Roebroek ook voorzitter van DUFAS van 2008 tot 2010, tijdens de lastige jaren na de financiële crisis. Daarover zegt hij:

"Het bestuur van DUFAS heeft in die periode veel tijd besteed aan het evalueren van de oorzaak en gevolgen van de crisis, door onder andere in dialoog te gaan met verschillende wetenschappers en vooraanstaande leiders binnen en buiten de sector. Dit heeft destijds geleid tot het opzetten van een gedragscode voor vermogensbeheerders."

Overige wijzigingen in bestuur

Vanwege het vertrek van Hester Borrie bij Goldman Sachs Asset Management wordt de bestuurszetel van deze partij vanaf 23 mei 2023 overgenomen door Martijn Canisius, co-CEO van Goldman Sachs Asset Management.

Nieuwe bestuursleden

Maureen Schlejen is Chief Commercial Officer bij Cardano ACTIAM, waar zij als directeur verantwoordelijk is voor de commerciële activiteiten en duurzaamheid. Maureen heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, waarvan 13 jaar in een leidinggevende functie.

Wilrik Sinia is medeoprichter en partner bij Mint Tower Capital Management, waar hij verantwoordelijk is voor Risk Management. Voor de oprichting in 2010, werkte Wilrik bij Bank Labouchere, ABN AMRO Bank en Royal Bank of Scotland.

Steven Evers is CEO en medeoprichter van Triple Jump, waar hij verantwoordelijk is voor de algemene strategie, bedrijfsontwikkeling en portefeuillebeheer. Sindsdien is Steven ruim 20 jaar actief in de sector van impact investing, zowel in het veld en als fondsbeheerder.

Nieuwe samenstelling bestuur

Bij de samenstelling van het bestuur wordt zo veel mogelijk gekeken naar een goede afspiegeling van het ledenbestand van de vereniging. Het bestuur van DUFAS bestaat, met ingang van 23 mei 2023, uit de volgende personen:

Meer informatie

Bij het samenstellen van het DUFAS-bestuur wordt gezorgd voor een vertegenwoordiging van zowel leden met relatief veel vermogen onder beheer als leden met relatief minder vermogen onder beheer. Daarbij wordt voldoende plaats ingeruimd voor leden met grote belangen in de Nederlandse markt. Een up-to-date overzicht van alle bestuursleden vind je op onze bestuur-pagina.

Misschien vind je dit ook interessant

Wijzigingen in bestuurssamenstelling

Nieuws | 05 oktober 2023
In september is de bestuurssamenstelling veranderd. Daarbij nam Maureen Schlejen de bestuurspositie namens Achmea Investment Management over en zijn Jorg Sunderman namens Cardano en Olaf van den Heuvel namens Aegon Asset Management Nederland nieuw toegetreden.

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

Anne Wilschut namens BlackRock in DUFAS-bestuur

Nieuws | 10 februari 2023
Vanaf 1 februari 2023 neemt Anne Wilschut namens BlackRock deel aan het DUFAS-bestuur en neemt hij het stokje over van Monique Donders.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties