Home - Nieuws - Erik van Houwelingen (CEO Kempen) in bestuur DUFAS
23 juni 2021

Erik van Houwelingen (CEO Kempen) in bestuur DUFAS

Erik van Houwelingen (CEO Kempen)

Op 22 juni heeft DUFAS de samenstelling van haar bestuur opnieuw benoemd. Zoals gebruikelijk gebeurde dit tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Erik van Houwelingen (CEO Kempen) werd hierbij benoemd als nieuw bestuurslid. Bestuursleden Gilbert van Hassel (CEO Robeco) en Jacob de Wit (directievoorzitter Achmea Investment Management) werden herbenoemd. Ook werden tijdens de ALV de statuten gewijzigd. Op 23 juni publiceerden we ons jaarverslag over 2020.

 

 

Jaarverslag 2020: "kantoor opgezegd, sector beperkt geraakt"

In het jaarverslag van 2020 blikt DUFAS terug op een bijzonder en angstig jaar. Maar de crisis heeft ook relaties met stakeholders verder versterkt. Iris van de Looij, algemeen directeur DUFAS: “Gelukkig is de hele sector maar beperkt door de crisis geraakt en zijn de meeste activiteiten vanuit huis voortgezet. Voor DUFAS zelf is dat zo goed bevallen dat we ons hele kantoor hebben opgezegd. Dit werkt efficiënt én zo dragen we bij aan het verminderen van CO2-uitstoot."

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat, met ingang van 22 juni 2021, uit de volgende elf personen:
•    Dick van Ommeren, Voorzitter (Managing Director, Triodos Investment Management)
•    Ronald Wuijster, Vice-voorzitter (CEO, APG Asset Management)
•    Hester Borrie (Lid van de Raad van Bestuur, NN Investment Partners)
•    Monique Donders (CEO, BlackRock Netherlands) 
•    Erik van Houwelingen (CEO, Kempen)
•    Jacco Maters (CEO, Anthos Fund & Asset Management)
•    Bas NieuweWeme (CEO, Aegon Asset Management)
•    Jan Lodewijk Roebroek (CEO, BNP Paribas Asset Management Netherlands) 
•    Gilbert Van Hassel (CEO, Robeco)
•    Jaap Westerling (Directeur, Optimix Vermogensbeheer) 
•    Jacob de Wit (Directievoorzitter, Achmea Investment Management)

Erik van Houwelingen: “Het is belangrijk om samen als sector op te trekken.”

Erik van Houwelingen zit in de Executive Board van Van Lanschot Kempen en is voorzitter van de directie van Kempen Capital Management. Hij heeft jarenlange ervaring in de vermogensbeheer- en pensioensector. Over zijn toetreden tot het DUFAS-bestuur zegt Van Houwelingen: “Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het DUFAS-bestuur. Als sector zitten we in een grote transitie naar duurzaam beleggen. Het is belangrijk om daarbij – maar ook voor andere onderwerpen – als sector samen op te trekken. Met de kennis en expertise van Kempen Capital Management verwacht ik daarin een rol te kunnen spelen.”

Misschien vind je dit ook interessant

Wijzigingen in bestuurssamenstelling

Nieuws | 05 oktober 2023
In september is de bestuurssamenstelling veranderd. Daarbij nam Maureen Schlejen de bestuurspositie namens Achmea Investment Management over en zijn Jorg Sunderman namens Cardano en Olaf van den Heuvel namens Aegon Asset Management Nederland nieuw toegetreden.

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur

Nieuws | 24 mei 2023
Op 23 mei heeft DUFAS drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maureen Schlejen namens Cardano ACTIAM, Wilrik Sinia namens Mint Tower Capital Management en Steven Evers namens Triple Jump. Zij vervangen drie andere bestuurders, waarvan de bestuurstermijnen waren afgelopen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties