Home - Nieuws - Financiële sector steekt hand uit naar ministers over klimaat
29 maart 2022

Financiële sector steekt hand uit naar ministers over klimaat

De financiële sector hoopt voor de zomer met het kabinet in gesprek te gaan over de visie op de verduurzaming van de financiële sector die het kabinet wil delen met de Tweede Kamer. Dit schrijven de 4 brancheorganisaties van banken, verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers vandaag in een brief aan de ministers Jetten (Klimaat en Energie) en Kaag (Financiën). De sector wil graag met het kabinet verkennen hoe de financiële sector concreet kan bijdragen aan de verwezenlijking van de geformuleerde ambities.

Lees de brief aan Jetten

Lees de brief aan Kaag

Verlaging van Nederlandse broeikasgasuitstoot

De koepels staan achter de kabinetsambitie om een verlaging te realiseren van de Nederlandse broeikasgasuitstoot met 55 tot 60% in 2030. Op het moment dat het coalitieakkoord zijn doorwerking krijgt binnen het overheidsbeleid ondersteunen zij dat ook met het Klimaatcommitment Financiële Sector dat in 2019 is aangegaan. De Commissie Financiële Sector Klimaatcommitment, waarin de 4 brancheorganisaties (Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, Pensioenfederatie en DUFAS) en ministeries regelmatig overleggen, presenteert in de loop van dit jaar hoe het overheidsbeleid doorwerkt binnen het commitment.

Meer informatie

Vanuit onze Klimaatcommitment-expertgroep houden we de ontwikkelingen scherp in de gaten en deze blijven we delen met onze leden.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuwe leidraad Klimaatcommitment gepubliceerd

Nieuws | 21 juli 2023
Ondertekenaars van het Klimaatcommitment moeten in hun rapportages en actieplannen rekening houden met internationale ontwikkelingen en inzichten van stakeholders. Daarom is er een nieuwe versie van de leidraad voor relevante financieringen en beleggingen gepubliceerd.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

VIDEO | Unity creates strength

Nieuws | 23 juni 2023
Eendracht maakt macht (in het Engels: unity creates strength); het thema van het event van afgelopen zomer ter ere van ons 20-jarig bestaan, samengevat in een video. Het was ook de naam van het allereerste beleggingsfonds ter wereld dat in 1774 in Amsterdam werd opgericht.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties