Home - Nieuws - IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’
12 januari 2022

IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’

Eind 2022 publiceerde de International Investment Funds Association (IIFA) samen met EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor asset managers, het internationale pensioenrapport: Better Pensions, Better Lives: How investment funds can help individuals saving for retirement and reduce the fiscal pressures on governments. Het rapport belicht de positieve rol die beleggingsfondsen, maar ook de vermogensbeheersector als geheel, kunnen spelen om mensen te helpen bij het opbouwen van vermogen voor later en een wereld van kapitaalgedekte pensioenen te ondersteunen.

Bekijk het rapport

Key findings

EFAMA zette de belangrijkste resultaten en aanbevelingen uit het rapport voor je op een rijtje (in het Engels):

Misschien vind je dit ook interessant

Nu gratis beschikbaar: EFAMA-factbook 2022

Nieuws | 06 juli 2022
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2022: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

VERSLAG | Meer aandacht voor klimaat en betere verdeling van rijkdom

Nieuws | 12 november 2021
Sander Heijne en Hendrik Noten schreven het boek Fantoomgroei, waarover DUFAS een event organiseerde op 10 november. Rens de Jong (BNR-presentator) ging in gesprek met Heijne over de zoektocht naar een economie voor een andere, betere wereld.

DUURZAAM BELEGGEN | Iris te gast in BNR Zakendoen

Nieuws | 04 juni 2021
Op 3 juni was Iris van de Looij hoofdgast in het BNR-nieuwsprogramma Zakendoen. Aanleiding voor de uitnodiging was onze podcastserie ‘Waarom beleggen mensen (niet)?’ Maar het gesprek ging ook over de transitie in de sector naar duurzaamheid. Iris spreekt over ‘spaarbeleggen’ vs.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties