Home - Nieuws - IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’
12 januari 2022

IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’

Eind 2021 publiceerde de International Investment Funds Association (IIFA) samen met EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor assetmanagers, het internationale pensioenrapport: Better Pensions, Better Lives: How investment funds can help individuals saving for retirement and reduce the fiscal pressures on governments. Het rapport belicht de positieve rol die beleggingsfondsen, maar ook de vermogensbeheersector als geheel, kunnen spelen om mensen te helpen bij het opbouwen van vermogen voor later en een wereld van kapitaalgedekte pensioenen te ondersteunen.

Bekijk het rapport

Key findings

EFAMA zette de belangrijkste resultaten en aanbevelingen uit het rapport voor je op een rijtje (in het Engels):

Misschien vind je dit ook interessant

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

VIDEO | Unity creates strength

Nieuws | 23 juni 2023
Eendracht maakt macht (in het Engels: unity creates strength); het thema van het event van afgelopen zomer ter ere van ons 20-jarig bestaan, samengevat in een video. Het was ook de naam van het allereerste beleggingsfonds ter wereld dat in 1774 in Amsterdam werd opgericht.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties