Home - Nieuws - IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’
12 januari 2022

IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’

Eind 2022 publiceerde de International Investment Funds Association (IIFA) samen met EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor asset managers, het internationale pensioenrapport: Better Pensions, Better Lives: How investment funds can help individuals saving for retirement and reduce the fiscal pressures on governments. Het rapport belicht de positieve rol die beleggingsfondsen, maar ook de vermogensbeheersector als geheel, kunnen spelen om mensen te helpen bij het opbouwen van vermogen voor later en een wereld van kapitaalgedekte pensioenen te ondersteunen.

Bekijk het rapport

Key findings

EFAMA zette de belangrijkste resultaten en aanbevelingen uit het rapport voor je op een rijtje (in het Engels):

Misschien vind je dit ook interessant

VERSLAG | Meer aandacht voor klimaat en betere verdeling van rijkdom

Nieuws | 12 november 2021
Sander Heijne en Hendrik Noten schreven het boek Fantoomgroei, waarover DUFAS een event organiseerde op 10 november. Rens de Jong (BNR-presentator) ging in gesprek met Heijne over de zoektocht naar een economie voor een andere, betere wereld.

DUURZAAM BELEGGEN | Iris te gast in BNR Zakendoen

Nieuws | 04 juni 2021
Op 3 juni was Iris van de Looij hoofdgast in het BNR-nieuwsprogramma Zakendoen. Aanleiding voor de uitnodiging was onze podcastserie ‘Waarom beleggen mensen (niet)?’ Maar het gesprek ging ook over de transitie in de sector naar duurzaamheid. Iris spreekt over ‘spaarbeleggen’ vs.

"We hebben in de sector een kleine revolutie nodig.”

Nieuws | 24 maart 2021
Er ligt een belangrijke uitdaging voor onze sector om een groter publiek te helpen om goed gespreid te beleggen voor de lange termijn. Twee weken geleden lanceerden wij daarom onze inspiratiepodcast ‘Waarom beleggen mensen (niet)?’ De eerste 4 afleveringen worden goed beluisterd.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties