Home - Nieuws - Nieuwe bestuursleden
16 februari 2022

Nieuwe bestuursleden

De branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland, DUFAS, heeft tijdens de buitengewone ledenvergadering op 15 februari 2 nieuwe bestuursleden benoemd. Geraldine Leegwater (PGGM) en Martijn Rozemuller (VanEck) treden toe tot het DUFAS-bestuur.

Over het toetreden tot het DUFAS-bestuur zegt Leegwater: "Wij leveren vanuit PGGM een actieve bijdrage aan de commissies en expertgroepen van DUFAS. Met name op het gebied van duurzaam beleggen. Met deze positie in het bestuur willen we ons ook inzetten voor sectorinitiatieven en standaardisatie op het gebied van ESG."

Rozemuller over zijn kandidatuur voor het DUFAS-bestuur: "Samen met DUFAS hebben wij ons ingezet om beleggen meer toegankelijk te maken voor het grote publiek. Met AFM en het ministerie van Financiën bespreken we ook de aanpassing van regelgeving hiervoor. Vanuit een rol in het DUFAS-bestuur zet ik mij hier graag verder voor in."

Geraldine Leegwater

Geraldine Leegwater is Chief Investment Management, lid Executive Committee, bij PGGM. Leegwater studeerde begin jaren negentig Monetaire Economie en Oost-Europakunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is Chartered Financial Analyst (CFA) en Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA). Leegwater werkte van 2004 tot 2018 bij het ABN Amro Pensioenfonds, achtereenvolgens als hoofd vermogensbeheer, directeur en voorzitter van het uitvoerend bestuur. Ze was van 2015 tot 2020 bestuurslid en voorzitter van de beleggingscommissie bij ABP. Van 2016 tot 2020 was Leegwater ook lid van de beleggingscommissie van DNB. Leegwater is sinds november 2020 Chief Investment Management en lid Executive Committee bij PGGM. Ze is naast deze functie nog steeds verbonden aan de pensioenopleidingen van de Erasmus School of Accounting & Assurance, gelieerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Leegwater zit ook in de Raad van Commissarissen bij vastgoedbelegger Amvest.

Martijn Rozemuller

Martijn Rozemuller is CEO bij VanEck Europe. Hij begon zijn carrière als optiehandelaar bij Optiver, een Nederlandse firma die actief is op het gebied van high frequency trading. Hier werd Martijn partner. Hij richtte in 2009 de eerste Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF's op, een bedrijf dat later door VanEck werd overgenomen. Martijn geeft enthousiast financiële voorlichting aan het grote publiek en wil daarmee mensen aansporen om te gaan beleggen. Martijn studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en voegde daar later een propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam aan toe.

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat uit de volgende personen:

Meer informatie

Op onze nieuwe bestuur-pagina vind je altijd een up-to-date overzicht van onze bestuursleden.

Misschien vind je dit ook interessant

DUFAS viert haar 20ste verjaardag

Nieuws | 11 januari 2023
Dit jaar bestaat DUFAS 20 jaar. De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu.

Hester Borrie benoemd als vice-voorzitter van DUFAS

Nieuws | 14 december 2022
Vanaf 1 januari 2023 vormt Hester Borrie samen met Ronald Wuijster en Jaap Westerling het nieuwe dagelijks bestuur.

Hester Borrie en Monique Donders herbenoemd als bestuursleden

Nieuws | 21 juni 2022
Op 21 juni heeft DUFAS tijdens de algemene ledenvergadering de samenstelling van haar bestuur opnieuw bepaald. Hester Borrie (NN Investment Partners) en Monique Donders (BlackRock) werden daarbij herbenoemd.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties