Home - Nieuws - UPDATE SFDR | Uitstel SFDR level 2
11 november 2020

UPDATE SFDR | Uitstel SFDR level 2

Eind oktober heeft de Europese Commissie (EC) laten weten dat de level 2-regels van de EU Sustainable-related Disclosures Regulation (SFDR) worden uitgesteld. De hoofdregels (level 1) van SFDR worden wel van kracht op 10 maart 2021. Binnen onze SFDR-expertgroep onderzoeken we welke gevolgen dit heeft voor asset managers. 

SFDR-regels

De uitgebreide en gedetailleerde regels die de Europese toezichthouders in april consulteerde, gelden dus niet per 10 maart 2021. Maar in haar brief aan de toezichthouders schreef de EC: "Even without the full regulatory technical standards, there are no impediments to financial market participants and financial advisers complying with the Level 1 requirements laid down in the Regulation." Wanneer de regels wel gaan gelden is nog niet bepaald.

Bekijk de brief

Gevolgen voor asset managers

Wat is minimaal nodig om te voldoen aan de hoofdregels van de SFDR die vanaf 10 maart 2021 gelden? Dat onderzoekt onze SFDR-expertgroep voor onze leden. Hierin neemt de expertgroep ook de overige sectorale regelgeving mee. De EC suggereert namelijk dat asset managers op basis hiervan voor een groot deel vanaf 10 maart al moeten voldoen aan bepaalde SFDR-transparantieverplichtingen. Of aankomende aanpassingen van die regelgeving.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Hoe werkt de sector aan het Klimaatcommitment?

Nieuws | 12 november 2021
De overheid heeft als doel om de broeikasgasuitstoot in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Om hieraan bij te dragen hebben 54 financiële instellingen zich gecommitteerd om vanaf dit jaar te rapporteren over de klimaatimpact van hun relevante financieringen en beleggingen.

VERSLAG | Meer aandacht voor klimaat en betere verdeling van rijkdom

Nieuws | 12 november 2021
Sander Heijne en Hendrik Noten schreven het boek Fantoomgroei, waarover DUFAS een event organiseerde op 10 november. Rens de Jong (BNR-presentator) ging in gesprek met Heijne over de zoektocht naar een economie voor een andere, betere wereld.

Financiële instellingen op koers met bijdrage aan klimaatakkoord

Nieuws | 28 oktober 2021
Op 28 oktober is de voortgangsrapportage over 2020 van het Klimaatcommitment naar de Tweede Kamer gestuurd.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties