Home - Nieuws - UPDATE | Uitstel SFDR level 2
11 november 2020

UPDATE | Uitstel SFDR level 2

Eind oktober heeft de Europese Commissie (EC) laten weten dat de level 2-regels van de EU Sustainable-related Disclosures Regulation (SFDR) worden uitgesteld. De hoofdregels (level 1) van SFDR worden wel van kracht op 10 maart 2021. Binnen onze SFDR-expertgroep onderzoeken we welke gevolgen dit heeft voor asset managers. 

SFDR-regels

De uitgebreide en gedetailleerde regels die de Europese toezichthouders in april consulteerde, gelden dus niet per 10 maart 2021. Maar in haar brief aan de toezichthouders schreef de EC: "Even without the full regulatory technical standards, there are no impediments to financial market participants and financial advisers complying with the Level 1 requirements laid down in the Regulation." Wanneer de regels wel gaan gelden is nog niet bepaald.

Bekijk de brief

Gevolgen voor asset managers

Wat is minimaal nodig om te voldoen aan de hoofdregels van de SFDR die vanaf 10 maart 2021 gelden? Dat onderzoekt onze SFDR-expertgroep voor onze leden. Hierin neemt de expertgroep ook de overige sectorale regelgeving mee. De EC suggereert namelijk dat asset managers op basis hiervan voor een groot deel vanaf 10 maart al moeten voldoen aan bepaalde SFDR-transparantieverplichtingen. Of aankomende aanpassingen van die regelgeving.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector steekt hand uit naar ministers over klimaat

Nieuws | 29 maart 2022
De financiële sector hoopt voor de zomer met het kabinet in gesprek te gaan over de visie op de verduurzaming van de financiële sector die het kabinet wil delen met de Tweede Kamer.

"Van elkaar leren over de sectoren heen – een van de krachten van het Klimaatcommitment"

Nieuws | 29 maart 2022
Afgelopen Klimaatwerkconferentie stond in het teken van de actieplannen en reductiedoelstellingen die de financiële sector dit jaar oplevert en de publieke druk die er op de sector is om voldoende stappen te maken. We blikken met je terug op een geslaagde middag.

Stappenplan ter bescherming van biodiversiteit

Nieuws | 12 januari 2022
In december 2021 publiceerde de werkgroep Biodiversiteit van het Platform voor Duurzame Financiering een stappenplan om financiële instellingen te helpen bij het tegengaan van verlies van biodiversiteit.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties