Home - Nieuws - UPDATE | Uitstel SFDR level 2
11 november 2020

UPDATE | Uitstel SFDR level 2

Eind oktober heeft de Europese Commissie (EC) laten weten dat de level 2-regels van de EU Sustainable-related Disclosures Regulation (SFDR) worden uitgesteld. De hoofdregels (level 1) van SFDR worden wel van kracht op 10 maart 2021. Binnen onze SFDR-expertgroep onderzoeken we welke gevolgen dit heeft voor asset managers. 

SFDR-regels

De uitgebreide en gedetailleerde regels die de Europese toezichthouders in april consulteerde, gelden dus niet per 10 maart 2021. Maar in haar brief aan de toezichthouders schreef de EC: "Even without the full regulatory technical standards, there are no impediments to financial market participants and financial advisers complying with the Level 1 requirements laid down in the Regulation." Wanneer de regels wel gaan gelden is nog niet bepaald.

Bekijk de brief

Gevolgen voor asset managers

Wat is minimaal nodig om te voldoen aan de hoofdregels van de SFDR die vanaf 10 maart 2021 gelden? Dat onderzoekt onze SFDR-expertgroep voor onze leden. Hierin neemt de expertgroep ook de overige sectorale regelgeving mee. De EC suggereert namelijk dat asset managers op basis hiervan voor een groot deel vanaf 10 maart al moeten voldoen aan bepaalde SFDR-transparantieverplichtingen. Of aankomende aanpassingen van die regelgeving.
 

Misschien vind je dit ook interessant

EFAMA-rapport: the European asset management industry in facts & figures

Nieuws | 10 januari 2023
In december publiceerde EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor assetmanagers, haar 14e editie van het Asset Management Report: Asset Management in Europe, an overview of the asset management industry.

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Nieuws | 06 januari 2023
Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

TEAM | Duurzaamheid bij DUFAS

Nieuws | 29 december 2022
Sinds 1 maart 2022 versterkt Ivan aan den Toorn ons team als policy advisor sustainability. Inmiddels heeft hij al veel voor DUFAS gedaan en betekent op het gebied van duurzaamheid. Hoe heeft hij de afgelopen maanden ervaren? En wat zijn zijn belangrijkste onderwerpen voor 2023?

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties