Home - Nieuws - UPDATE | Uitstel SFDR level 2
11 november 2020

UPDATE | Uitstel SFDR level 2

Eind oktober heeft de Europese Commissie (EC) laten weten dat de level 2-regels van de EU Sustainable-related Disclosures Regulation (SFDR) worden uitgesteld. De hoofdregels (level 1) van SFDR worden wel van kracht op 10 maart 2021. Binnen onze SFDR-expertgroep onderzoeken we welke gevolgen dit heeft voor asset managers. 

SFDR-regels

De uitgebreide en gedetailleerde regels die de Europese toezichthouders in april consulteerde, gelden dus niet per 10 maart 2021. Maar in haar brief aan de toezichthouders schreef de EC: "Even without the full regulatory technical standards, there are no impediments to financial market participants and financial advisers complying with the Level 1 requirements laid down in the Regulation." Wanneer de regels wel gaan gelden is nog niet bepaald.

Bekijk de brief

Gevolgen voor asset managers

Wat is minimaal nodig om te voldoen aan de hoofdregels van de SFDR die vanaf 10 maart 2021 gelden? Dat onderzoekt onze SFDR-expertgroep voor onze leden. Hierin neemt de expertgroep ook de overige sectorale regelgeving mee. De EC suggereert namelijk dat asset managers op basis hiervan voor een groot deel vanaf 10 maart al moeten voldoen aan bepaalde SFDR-transparantieverplichtingen. Of aankomende aanpassingen van die regelgeving.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

Nieuws | 13 mei 2024
Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren. In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector haar internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. 

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties