Home - Nieuws - Afschaffing dividendbelasting: wat zijn de gevolgen voor beleggingsfondsen?
27 oktober 2017

Afschaffing dividendbelasting: wat zijn de gevolgen voor beleggingsfondsen?

Het nieuwe kabinet is van plan de Nederlandse dividendbelasting met ingang van 1 januari 2019 af te schaffen. Met deze afschaffing zou tegemoet worden gekomen aan de wensen vanuit het Nederlandse bedrijfsleven om buitenlandse investeringen in Nederlandse ondernemingen aantrekkelijker te maken.

Negatieve gevolgen

De volledige afschaffing van de Nederlandse dividendbelasting heeft echter volgens DUFAS onbedoeld negatieve gevolgen voor de aantrekkelijkheid van het regime van de zogenaamde fiscale beleggingsinstelling.

Verbod directe belegging

Een tweede voor de beleggingssector relevant voornemen dat in het regeerakkoord wordt genoemd, houdt eveneens direct verband met het afschaffen van de dividendbelasting. Dat betreft het aangekondigde verbod om direct in Nederlands vastgoed te beleggen door een fiscale beleggingsinstelling.

Lees meer over de gevolgen voor de beleggingssector

 

Misschien vind je dit ook interessant

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 28 september 2023
Elke twee jaar benoemen we nieuwe voorzitters voor onze commissies en expertgroepen. Met trots maken we bekend wie zijn benoemd vanaf 1 oktober.

Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur

Nieuws | 10 februari 2023
Al jaren wordt het hart van ons kenniscentrum gevormd door onze commissies en expertgroepen. Het is een actief kenniscentrum waarin leden kennis delen en ervaringen uitwisselen – met elkaar én met inhoudsdeskundigen van de toezichthouders en beleidsmakers.

Aanpassing box 3: ‘Stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet’

Nieuws | 15 september 2020
PERSBERICHT … Vandaag, op Prinsjesdag, is het nieuwe belastingplan gepubliceerd. DUFAS vindt het positief dat de minister heeft geluisterd naar signalen uit de sector wat betreft de aanpassingen voor de vermogensrendementsheffing.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties