Home - Nieuws - Afschaffing dividendbelasting: wat zijn de gevolgen voor beleggingsfondsen?
27 oktober 2017

Afschaffing dividendbelasting: wat zijn de gevolgen voor beleggingsfondsen?

Het nieuwe kabinet is van plan de Nederlandse dividendbelasting met ingang van 1 januari 2019 af te schaffen. Met deze afschaffing zou tegemoet worden gekomen aan de wensen vanuit het Nederlandse bedrijfsleven om buitenlandse investeringen in Nederlandse ondernemingen aantrekkelijker te maken.

Negatieve gevolgen

De volledige afschaffing van de Nederlandse dividendbelasting heeft echter volgens DUFAS onbedoeld negatieve gevolgen voor de aantrekkelijkheid van het regime van de zogenaamde fiscale beleggingsinstelling.

Verbod directe belegging

Een tweede voor de beleggingssector relevant voornemen dat in het regeerakkoord wordt genoemd, houdt eveneens direct verband met het afschaffen van de dividendbelasting. Dat betreft het aangekondigde verbod om direct in Nederlands vastgoed te beleggen door een fiscale beleggingsinstelling.

Lees meer over de gevolgen voor de beleggingssector

 

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | Even voorstellen: Stephen Ivan aan den Toorn en Trudy Winnemuller

Nieuws | 01 september 2021
Aankomende maanden versterken Stephen Ivan aan den Toorn (roepnaam: Ivan) en Trudy Winnemuller het DUFAS-team. Ivan gaat aan de slag als policy advisor sustainability en Trudy als manager regulatory affairs. Beiden nemen een berg aan kennis en ervaring mee.

Aanpassing box 3: ‘Stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet’

Nieuws | 15 september 2020
PERSBERICHT … Vandaag, op Prinsjesdag, is het nieuwe belastingplan gepubliceerd. DUFAS vindt het positief dat de minister heeft geluisterd naar signalen uit de sector wat betreft de aanpassingen voor de vermogensrendementsheffing.

"Blij dat plan voor aanpassing spaartaks van tafel is"

Nieuws | 24 juni 2020
PERSBERICHT … Amsterdam, 24 juni 2020 – Wij zijn erg blij dat Staatsecretaris Vijlbrief heeft bevestigd dat het oorspronkelijke voorstel voor aanpassing spaartaks is geschrapt. Kleine, risicomijdende beleggers werden in deze plannen onevenredig hard geraakt.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties