Home - Nieuws - “Meer regie en snelheid nodig bij klimaattransitie”
20 mei 2021

“Meer regie en snelheid nodig bij klimaattransitie”

De klimaattransitie moet sneller om de Parijse klimaatdoelen te halen. Wanneer de overheid een stevige regierol neemt en onzekerheden over toekomstig klimaatbeleid doorbreekt, kan de financiële sector haar klanten en deelnemers nog beter ondersteunen met gerichte klimaatinvesteringen. Zo schrijven de samenwerkende partijen onder het klimaatcommitment van de financiële sector in een brief aan informateur Hamer.

Bekijk de brief aan de informateur

Inzet op 4 prioriteiten

Om de inspanningen van de sector effectiever te laten zijn, en daarmee bij te dragen aan de versnelling van de klimaattransitie, vragen we het nieuwe kabinet in de brief om op de volgende prioriteiten in te zetten:

  1. Vaststellen van per sector uitgewerkte nationale transitiepaden in de reële economie met tussentijdse doelen om duidelijke kaders voor een succesvolle klimaattransitie te scheppen.
  2. De ontwikkeling van en toegang tot klimaatgerelateerde data op basis waarvan reële emissies worden gereflecteerd en duurzame activiteiten kunnen worden geïdentificeerd.
  3. Een uniforme, eenvoudige en proportionele rapportagemethode voor het bedrijfsleven, waarbij privacy gewaarborgd blijft, maar de financiële sector deze data wel kan koppelen aan financieringen en beleggingen
  4. Stimuleren publiek-private samenwerking in financiering.

Meer informatie

Lees de brief aan de informateur of neem contact op met Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS. 

Misschien vind je dit ook interessant

VERSLAG | ESG-webinar Simmons & Simmons

Nieuws | 22 juni 2021
Op 17 juni organiseerde DUFAS samen met Simmons & Simmons een ESG-webinar. Daarin deelden zij de implicaties en bespraken zij de uitdagingen van onder andere de SFDR, EU Taxonomie en MiFID II.

UBP ondertekent Klimaatcommitment

Nieuws | 04 juni 2021
UBP Asset management heeft zich op eigen initiatief officieel aangesloten bij het Klimaatcommitment van de financiële sector. In mei 2021 zette zij haar handtekening.

DUURZAAM BELEGGEN | Iris te gast in BNR Zakendoen

Nieuws | 04 juni 2021
Op 3 juni was Iris van de Looij hoofdgast in het BNR-nieuwsprogramma Zakendoen. Aanleiding voor de uitnodiging was onze podcastserie ‘Waarom beleggen mensen (niet)?’ Maar het gesprek ging ook over de transitie in de sector naar duurzaamheid. Iris spreekt over ‘spaarbeleggen’ vs.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties