Home - Nieuws - “Meer regie en snelheid nodig bij klimaattransitie”
20 mei 2021

“Meer regie en snelheid nodig bij klimaattransitie”

De klimaattransitie moet sneller om de Parijse klimaatdoelen te halen. Wanneer de overheid een stevige regierol neemt en onzekerheden over toekomstig klimaatbeleid doorbreekt, kan de financiële sector haar klanten en deelnemers nog beter ondersteunen met gerichte klimaatinvesteringen. Zo schrijven de samenwerkende partijen onder het klimaatcommitment van de financiële sector in een brief aan informateur Hamer.

Bekijk de brief aan de informateur

Inzet op 4 prioriteiten

Om de inspanningen van de sector effectiever te laten zijn, en daarmee bij te dragen aan de versnelling van de klimaattransitie, vragen we het nieuwe kabinet in de brief om op de volgende prioriteiten in te zetten:

  1. Vaststellen van per sector uitgewerkte nationale transitiepaden in de reële economie met tussentijdse doelen om duidelijke kaders voor een succesvolle klimaattransitie te scheppen.
  2. De ontwikkeling van en toegang tot klimaatgerelateerde data op basis waarvan reële emissies worden gereflecteerd en duurzame activiteiten kunnen worden geïdentificeerd.
  3. Een uniforme, eenvoudige en proportionele rapportagemethode voor het bedrijfsleven, waarbij privacy gewaarborgd blijft, maar de financiële sector deze data wel kan koppelen aan financieringen en beleggingen
  4. Stimuleren publiek-private samenwerking in financiering.

Meer informatie

Lees de brief aan de informateur of neem contact op met Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS. 

Misschien vind je dit ook interessant

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 15 september 2021
Als voorzitter van onze Fiscale Commissie heeft Mark Steinbusch (Robeco) de weg vrijgemaakt om ook de andere commissies voor te laten zitten door DUFAS-leden. Deze zomer deden we hiervoor een oproep. Met trots maken we vandaag bekend wie zijn benoemd.

TEAM | Even voorstellen: Stephen Ivan aan den Toorn en Trudy Winnemuller

Nieuws | 01 september 2021
Aankomende maanden versterken Stephen Ivan aan den Toorn (roepnaam: Ivan) en Trudy Winnemuller het DUFAS-team. Ivan gaat aan de slag als policy advisor sustainability en Trudy als manager regulatory affairs. Beiden nemen een berg aan kennis en ervaring mee.

VERSLAG | ESG-webinar Simmons & Simmons

Nieuws | 22 juni 2021
Op 17 juni organiseerde DUFAS samen met Simmons & Simmons een ESG-webinar. Daarin deelden zij de implicaties en bespraken zij de uitdagingen van onder andere de SFDR, EU Taxonomie en MiFID II.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties