Home - Standpunten en publicaties - Blijf op de hoogte van de laatste data-templates via FinDatEx
31 oktober 2019

Blijf op de hoogte van de laatste data-templates via FinDatEx

Financial Data Exchange Templates (FinDatEx) is het platform waar door de financiële sector zelf templates worden ontwikkeld en onderhouden. Daarbij zijn op dit moment vooral de Europese MiFID-template en de Europese PRIIPs-template van belang. Ze zijn te vinden op de website van FinDatEx onder current templates. Je kunt er op vertrouwen dat je op deze site altijd de laatste versie van een template kunt vinden.

FinDatEx

FinDatEx is een samenwerkingsverband van de financiële sector in Europa. Het doel van FinDatEx is met behulp van templates de uitwisseling van data tussen marktpartijen, zoals distributeurs en fondshuizen, te vergemakkelijken. Het gaat om data waarvan de uitwisseling in het kader van Europese financiële regelgeving, zoals MiFID II en PRIIPS, vereist is.

Misschien vind je dit ook interessant

Klantbrochure over duurzaamheidsvoorkeuren

Standpunten en publicaties | 09 juni 2022
Vanaf 2 augustus 2022 zijn nieuwe Europese regels ingegaan. Om distributeurs bij het uitvragen van duurzaamheidsvoorkeuren een steuntje in de rug te geven, publiceerden we een klantbrochure.

CONSULTATIE | ESMA herziet richtlijnen voor uitvraag van duurzaamheidsvoorkeuren

Standpunten en publicaties | 29 april 2022
De European Securities and Markets Authority (ESMA) herziet haar richtlijnen voor de geschiktheidsbeoordeling bij het verlenen van beleggingsadvies en vermogensbeheer. De richtlijnen worden aangepast omdat de ESG-voorkeuren in het beleggingsproces zijn opgenomen.

CONSULTATIE | Reactie op EC over portabiliteit van het klantprofiel

Standpunten en publicaties | 23 maart 2022
DUFAS reageerde op de EC-consultatie over de wenselijkheid van de portabiliteit van het klantprofiel bij het verlenen van beleggingsdiensten, als onderdeel van de herziening van de Europese Retail Investment Strategy.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties