Home - Standpunten en publicaties - CONSULTATIE | DNB bevestigt: 'Het hoogste van de IFR- of AIFMD-vereisten'
30 augustus 2021

CONSULTATIE | DNB bevestigt: 'Het hoogste van de IFR- of AIFMD-vereisten'

Op 16 juli publiceerde De Nederlandsche Bank (DNB) haar consultatie over de toezichthouderregeling. Daarin verduidelijkt DNB hoe de kapitaaleisen die voortvloeien uit de Investment Firm Regulation (IFR) en Investment Firm Directive (IFD) concreet uitpakken voor beheerders van beleggingsinstellingen en icbe’s die ook beleggingsdiensten verlenen – zogenoemde beheerders met een MiFID top-up vergunning. DUFAS heeft hierop gereageerd.

Bekijk onze consultatiereactie

Onterechte toepassing IFR/IFD op beheerders met MiFID top-up vergunning

In onze reactie benadrukken we opnieuw dat we het oneens zijn met het standpunt van de wetgever dat het IFR/IFD-regime van toepassing is op beheerders met een MiFID top-up vergunning. Dit leidt namelijk tot (ongewenst) ‘dubbel’ toezicht op deze beheerders. 

Duidelijkheid uitwerking kapitaalseisen

DNB bevestigt dat zij voor het toepassen van de kapitaalseisen op beheerders met een MiFID top-up vergunning uitgaat van het principe 'het hoogste van de IFR- of AIFMD-vereisten'. Ondanks de geuite bezwaren rond de reikwijdte, verwelkomt DUFAS deze duidelijkheid. Hiermee kunnen asset managers concreet aan de slag en de impact van de regeling berekenen.  

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen over deze consultatie of dit onderwerp? Stuur een mail naar Randy Pattiselanno, DUFAS’ strategy & regulatory affairs manager. DUFAS blijft de ontwikkelingen volgen en deze delen met haar leden.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Klimaat- en milieurisico’s in risicomanagement

Standpunten en publicaties | 10 september 2021
DUFAS reageert op de consultatie van De Nederlandsche Bank (DNB) over ‘Good Practice en Q&A’ over het integreren van klimaatgerelateerde en milieurisico’s in het risicomanagement van onder meer fondsbeheerders.

CONSULTATIE I Reactie op wetsvoorstel registratie UBO's (FGR)

Standpunten en publicaties | 09 augustus 2021
DUFAS reageerde op de internetconsultatie Implementatiebesluit registratie UBO’s van trusts en soortgelijke juridische constructies.

CONSULTATIE I Europese Retail Beleggingsstrategie

Standpunten en publicaties | 03 augustus 2021
Op 3 augustus reageerde DUFAS op de publieke consultatie van de Europese Commissie over de Europese Retail Beleggingsstrategie.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties